Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odličnih 10 let Rajhenburškega okteta

Objavljeno: Torek, 14.03.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0724

Rajhenburški oktet slavi deset let udejstovanja.

V nedeljo, 12. marca, so pevci Rajhenburškega okteta v Veliki dvorani gradu Rajhenburg pripravili imeniten koncert, s katerim so obeležili 10. obletnico aktivnega pevskega udejstvovanja.

Rajhenburški oktet deluje pod umetniškim vodstvom Janka Avsenaka v sestavu: Žaro Medvešek, Janez Mirt, Lado Levičar, Marko Železnik, Boris Hrušovar, Tomaž Omerzel, Mirko Avsenak in Franci Bromše.
DSC_0786

Stanka Macur je z Rajhenburškim oktetom zapela pesem Gardelin.V okviru koncertnega večera so v polni dvorani člani okteta ubrano zapeli številne pesmi, med drugim: Čez zelene trate, Spominčice, Moja dežela, Njej, Nad mestom se dani in številne druge skladbe. Še posebej pa sta navdušili glasbeni gostji večera, ki sta zapeli skupaj z oktetom; Stanka Macur je doživeto odpela zimzeleno pesem Gardelin, Anja Kozinc pa se je poleg igranja na citre predstavila tudi s petjem skladbe z naslovom Kam si namenjen, dragi moj?

Na klavirju sta oktet in glasbeni gostji izmenjaje spremljala Špela Avsenak in Jernej Fabijan, Zoran Košir je poskrbel za spremljavo na kitari, Tine Marko pa na bas kitari; za harmoniko je poprijel Roman Drstvenšek.
DSC_0803

Anja Kozinc je z oktetom zapela pesem Kam si namenjen dragi moj?Med koncertom je bil predvajan tudi kratki film, ki ga je pripravil Boštjan Colarič v sodelovanju z Lidijo Petrišič Colarič in v katerem so zbrane izjave prijateljev okteta. V okviru filma so lepe misli o članih Rajhenburškega okteta z občinstvom podelili Roman Drstvenšek, Milica Kosar, Stanka Macur in Tinka Vukič (JSKD OI Krško). Med drugim je bilo v filmu povedano, da so člani okteta v desetih letih delovanja zabeležili kar 133 uradnih javnih nastopov ter 44 nastopov na zasebnih dogodkih.

Ob koncu uradnega dela programa je nastopili trenutek za zahvale in dobre želje; najprej je članom Rajhenburškega okteta čestitala podpredsednica Javnega sklada za kulturne dejavnosti OI Krško Anita Grubar, nato pa je pevce nagovorila podžupanja Mestne občine Krško Brigita Piltaver Imperl. Članom okteta je čestitala tudi predsednica KD Svoboda Brestanica Margareta Marjetič.
DSC_0835

Ob koncu so nastopajoči združili moči in odpeli pesem Tam smo doma.Za zadnjo pesem z naslovom Tam smo doma so na odru vsi nastopajoči združili moči skupaj z nekdanjimi stalnimi člani okteta Romanom Hrušovarjem, Milošem Brinovcem in Boštjanom Omerzelom, manjkal je le Jurij Avsenak.

Koncertni večer, ki ga je podprla Mestna občina Krško, je s prijetno besedo povezovala Klavdija Mirt.A. K.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte