Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odprli vrata prazničnim decembrskim dnem

Objavljeno: Nedelja, 02.12.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN0169 (2)

V Loki pri Zidanem Mostu so z odprtjem razstave adventnih venčkov vstopili v praznične decembrske dni.

Z današnjim odprtjem razstave adventnih venčkov na prostem, na ograji sadovnjaka ob sprehajalni poti ob Savi, so se tudi v Loki pri Zidanem Mostu pričeli praznični dogodki, ki vabijo cel mesec k obisku.

DSCN0181 (2)

Ob sprehajalni poti ob Savi bo ves mesec december na ogled razstava adventnih venčkov.

Ideja o razstavi adventnih venčkov, ki si jih je mogoče ogledati v katerem koli času v mesecu decembru, je nastala pred petimi leti na sprehodu. Oče in hči sta razmišljala, kako lepa je sprehajalna pot ob Savi v Loki, še posebej, če nanjo posijejo zimski sončni žarki in ti so tistega decembrskega dne pred petimi leti osvetlili tudi ivje na ograji sadovnjaka podjetja Evrosad. »Zakaj bi ograje ne polepšali z adventnimi venčki?« sta se spraševala Annemarie in Milan Culetto. Ideji je sledila ustvarjalna delavnica adventnih venčkov in nastala je prva razstava. Prvič je bilo razstavljenih okoli 40 adventnih venčkov, letos jih je skoraj enkrat toliko, vsako leto pa se veča tudi število obiskovalk in obiskovalcev. Odprtje razstave je namreč tudi priložnost za druženje, sproščen klepet, sprehod ...

»Z današnjim dne, ki je tudi prva adventna nedelja, vstopamo v adventni čas, ki je čas pričakovanja. Naj bo poln pristnih nasmehov, iskric v očeh, prijaznih stiskov rok in iskrenih želja,« je na odprtju razstave dejala Annemarie Culetto, članica TD Loka pri Zidanem Mostu in predsednica sevniške turistične zveze. Vse lepo v prihajajočih prazničnih dneh je zaželela tudi direktorica KŠTM Mojca Pernovšek. Blagoslov izdelkov in velikega adventnega venčka na začetku poti s prvo gorečo svečo v zelenem okrasju je opravil župnik Janez Furman, ki je sprehajalno pot poimenoval adventna steza ter jo prav tako blagoslovil.

V kulturnem delu programa je sodeloval MePZ Lisca Sevnica, za okrepčilo po prehojeni poti in ogledu razstave pa so poskrbeli članice in člani TD Majolka iz Gornje Radgone, Aktiv žena Loka in TD Loka.

S. R.
« Nazaj na seznam
»