Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odprtje razstave Abstrakcija v figuri

Objavljeno: Petek, 16.10.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
jskd_oi_brezice_razstava_abstrakcija_v_figuri (8)

Razstava Abstrakcija v figuri je postavljena v delno prenovljeni avli Doma kulture Brežice.

Avla Doma kulture Brežice je v sredo, 14. oktobra, prvič po delni prenovi, ki jo je izvedla Občina Brežice, zasijala v novi podobi. V organizaciji JSKD Območne izpostave Brežice so tam odprli razstavo likovnih del Abstrakcija v figuri, nastalih na junijski likovni koloniji. Na njej je sodelovalo 12 avtorjev iz Društva likovnikov Brežice in Likovne družine KD Franc Bogovič Dobova ter avtorica iz Dolenjskih Toplic.

jskd_oi_brezice_razstava_abstrakcija_v_figuri (1)

Mnenje o koloniji in razstavi je podal tudi akademski slikar in ilustrator Peter Škerl.

Kot je na odprtju povzela vodja izpostave Simona Rožman Strnad, je letošnje ustvarjanje pod mentorstvom akademskega slikarja in ilustratorja Petra Škerla nadgradnja lanskoletnega projekta, ko so likovniki ustvarjali pod nazivom Odkrivanje abstraktnega. Mnenje o koloniji in razstavi je podal tudi Peter Škerl, ki je izpostavil pomembnost prizadevanj območne izpostave, da likovnikom ponudi priložnost inovativnih izobraževanj, likovnikom pa zaželel, da jim abstrakcija da novo širino pri njihovem ustvarjanju.

V tehniki oglje in svinčnik je tako nastalo več izvrstnih del, vsak avtor pa se, po lastnem izboru, predstavlja le z enim. Posebnost je tudi v postavitvi, ki so jo avtorji Rezka Arnuš, Branko Bosina, Rosina Curhalek, Iva Davidovič, Andreja Komočar, Tanja Kržan, Marija Kukovica, Andrej Pinterič, Ruža Prahin, Mihaela Prevejšek, Alenka Venišnik in Anton Zorko z nasveti mentorja oblikovali sami. Dela bodo na ogled en mesec.

Dogodek ob odprtju je glasbeno obarval brežiški multiinstrumentalist in kantavtor Robert Petan.

Vir: JSKD OI Brežice
« Nazaj na seznam