Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Orgelski koncert v Cerkljah ob Krki

Objavljeno: Sreda, 16.09.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Cerklje koncert 30avg20-_9

MePZ Cerklje ob Krki

Mešani pevski zbor Cerklje ob Krki je na zadnjo avgustovsko nedeljo v župnijski cerkvi sv. Marka v Cerkljah priredil Orgelski koncert.

Na nove cerkvene orgle je zaigral Antonio Vogrinc, ki šteje komaj 17 let. Dijak Ekonomske in trgovske šole Brežice se v prostem času ukvarja s košarko in glasbo. Igranja na klavir se uči v Glasbeni šoli Brežice, na orgle pa pri prof. Lucijanu Cetinu v Glasbeni šoli Krško. Je obetaven, nadarjen mlad glasbenik, ki ima za sabo že vrsto nastopov. Vsako soboto in nedeljo pri mašah je tudi organist v cerkvi Marijinega imena v Dobovi.
Cerklje koncert 30avg20-_41

Nastopajoči na Orgelskem koncertu


Ob njegovem igranju so poslušalci koncerta v Cerkljah neizmerno uživali. Glasbeni gostje so bili še sopranistka in članica MePZ Cerklje ob Krki Stanka Turšič Pungerčar, izvrsten baritonist, ki nastopa ob različnih priložnostih, Jernej Šterk ter Jernej Fabijan, ki je poskrbel za glasbeno spremljavo. Ob koncu je nekaj pesmi zapel še cerkljanski zbor pod vodstvom Andreja Resnika. V imenu organizatorja se je nastopajočim in obiskovalcem zahvalila predsednica zbora Nataša Pleteršnik.

Vir: MePZ Cerklje ob Krki, foto: D. Lipej
« Nazaj na seznam