Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško – šola strpnosti, srčnosti in ustvarjalnosti

Objavljeno: Petek, 26.04.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško – šola strpnosti, srčnosti in ustvarjalnosti
Posavski muzej Brežice, ki letos praznuje 70-letnico delovanja, praznuje z različnimi dogodki, predvsem pa s sodelovanjem z različnimi ustanovami in posamezniki.

Tako smo bili zelo bili veseli pripravljenosti Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško, da v naši Viteški dvorani izvedejo prireditev ter se ob tem predstavijo tudi z razstavo likovnih in rokodelskih izdelkov. Tako je v četrtek, 25. aprila, ob 11. uri v Viteški dvorani potekala prireditev z odprtjem razstave z naslovom Mavrični vrtiljak.
Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško – šola strpnosti, srčnosti in ustvarjalnosti


V vsakem nastopu in izdelku otrok je nekaj lepega, neopisljivega z besedami. Tako je bilo tudi tokrat v Posavskem muzeju Brežice, kjer so učenci in učitelji posebnega programa Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško pripravili prireditev z odprtjem razstave izdelkov otrok.

Sodelovalo je približno petdeset učencev in mentorjev. Pokazali so ustvarjalnost v iskanju različnih načinov izražanja in komunikacije s svetom. Z zabavnimi, ganljivimi in prepričljivimi nastopi ter z nastalimi izdelki dokazujejo, da verjamejo v lepemu naklonjen svet, kakršnega so prijazno podelili z obiskovalci.

Zbrane so nagovorili Alenka Černelič Krošelj, direktorica Posavskega muzeja Brežice, dr. Barbara Smolej Fritz, ravnateljica OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, in Ivan Molan, župan občine Brežice, ki je tudi odprl razstavo.

Razstava, ki bo v Malem avditoriju Posavskega muzeja Brežice na ogled vse do 15. septembra, je rezultat truda in ustvarjalnosti zaposlenih in učencev naše šole. Je le del mnogih aktivnosti, ki se vsakodnevno izvajajo na šoli. Del razstave je tudi predstavitveni pano, kjer obiskovalci spoznajo nekaj zgodovine šole, se seznanijo z vizijo dela in dosežki učencev, med katerimi je tudi razstava, za katero so zapisali tudi: »Verjamemo, da boste začutili, kaj znamo in zmoremo.«
 
Prireditev in razstava sta tudi del osrednje razstave jubilejnega leta Štirje elementi: 3—ZEMLJA, ki je posvečena ljudem … prav vsem, različnim, posebnim, neprecenljivim …
 
Vir: Posavski muzej Brežice in OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško
« Nazaj na seznam
»