Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otroška razstava izbranih 52 slikarskih del

Objavljeno: Nedelja, 08.05.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
Otroci risejo

Razstavljena otroška slikarska dela je predstavila mentorica Elena Sigmund (levo), za povezovanje odprtja razstave je skrbela predsednica KUD Budna vas Tadeja Dobriha.

Na pobudo KUD Budna vas in v organizaciji JSKD OI Brežice je v avli brežiškega doma kulture na ogled razstava »Otroci rišejo«. Na njej se predstavlja 13 mladih članic in članov likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas, starih od 6 do 15 let.

»Otroci, a tudi starejši, se učijo po avtorskem programu, ki smo mu dali ime Mala akademija. Skozi učno pot risanja enostavnih linij, spoznavanja osnov perspektive in teorije svetlobe in senc, od prvih tihožitij in krajin pot pripelje do prvih ustvarjalnih projektov. To ustvarjalno raziskovanje se nikoli ne konča. Večina slik je ustvarjenih v tehniki tempera na papir, a tudi svinčnika, suhega pastela, akvarela, akrila na papirju in večslojni oljni tehniki,« predstavi umetniški slikarski program vodja likovne sekcije Art Lipa Elena Sigmund, ki jo veseli, da je projekt Mala akademija v sevniški in radeški občini postal prepoznaven in dobro sprejet.

Na razstavi Otroci rišejo se prvič javno predstavljajo 7-letna Iza Sofija Metelko, 11-letna Lea Omeragič, 6-letni Vid Keber, 12-letni Luka Keber, 8-letna Vanja Kolman in 9-letna Iva Rainer. Med tistimi, ki že več let obiskujejo program Male akademije in so že predstavili na skupinskih in samostojnih razstavah, pohvalijo pa se lahko tudi z zmagami na različnih likovnih natečajih, so 15-letna Julija Kermc, 7-letna Emilija Sigmund, 10-letna Sara Zupan, 14-letni Matevž Orešnik in 14-letni Marcel Kajtna. Marcel, ki je eden izmed zelo nadarjenih mladih likovnikov, se je v začetku letošnjega aprila udeležil sprejema v predsedniški palači, saj je narisal zmagovalni plakat na likovnem natečaju Slovenskega olimpijskega komiteja.

V spremljevalnem otvoritvenem kulturnem programu, ki ga je povezovala predsednica KUD Budna vas Tadeja Dobriha, so se predstavili Iza Majcen in Sara Zupan na violini, Emilija Sigmund na klavirju in Luka Keber na ksilofonu. Magda Sigmund je prebrala nekaj pesmi iz zbirke Odsevi srca štirih domačih avtoric Marije Bajt, Marjetke Florjančič, Renate Kuhar in Eve Keber. Vsem zbranim je namenila nekaj prijetnih pozdravnih besed vodja JSKD OI Brežice Simona Rožman Strnad, Elena Sigmund pa je svojim varovankam in varovancem podelila pohvale.

S. R., foto: M. S.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte