Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otroški in mladinski pevski zbori iz sevniške občine na skupni reviji

Objavljeno: Nedelja, 07.04.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Otroški in mladinski pevski zbori iz sevniške občine na skupni reviji

Na odru sevniške kulturne dvorane se je kot najštevilnejši mladinski pevski zbor predstavil Mladinski pevski zbor OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Oder Kulturne dvorane Sevnica je v četrtek, 4. aprila 2019, gostil tradicionalno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica »Poj z menoj«.

Na pevskem srečanju, ki ga je pripravila sevniška izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je skupaj nastopilo 9 pevskih sestavov. Revija je letos prvič potekala v dveh delih, saj je pevskega veselja v naših krajih enostavno preveč, da bi ga uspeli predstaviti na enem koncertu.

Najprej se je predstavilo 5 otroških pevskih zborov, po enournem premoru pa je sledila še pevska revija 4 mladinskih pevskih zborov. Zborovodkinja mag. Mateja Repovž Lisec se je revije udeležila z otroškim in mladinskim pevskim zborom iz OŠ Tržišče, z otroškim in mladinskim pevskim zborom je sodelovala tudi zborovodkinja Jelka Gregorčič Pintar iz OŠ Blanca. Otroški pevski zbor »Sonček« iz OŠ Krmelj in Otroški pevski zbor OŠ Milana Majcna Šentjanž je vodila zborovodkinja Maja Zorič. Zborovodkinja Tadeja Udovč je sodelovala z otroškim pevskim zborom iz OŠ Boštanj, Mladinski pevski zbor OŠ Boštanj pa je vodila zborovodkinja Katja Kovač. Zborovodkinja Nataša Vidic je na reviji sodelovala z najštevilnejšim mladinskim pevskim zborom iz OŠ Sava Kladnika Sevnica. Zbore sta na klavirju spremljala Ana Bizjan in Dejan Jakšič.

Ob zaključku vsakega od delov srečanja je bil tradicionalno izveden še skupni nastop vseh nastopajočih pevcev v združenem otroškem in nato še mladinskem pevskem zboru. Pevsko revijo je strokovno spremljala profesorica in zborovodkinja Tatjana Mihelčič Gregorčič. Revijo je prijetno povezovala Tanja Žibert.

Katja Pibernik, vodja OI JSKD Sevnica
« Nazaj na seznam
»