Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ovacije za Španski večer na Senovem

Objavljeno: Četrtek, 04.01.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
Skupinska fotografija - Spanski vecer
Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo
 je na predzadnji dan starega leta na odru Doma XIV. divizije predstavila gledališki dogodek, ki so ga poimenovali kar Španski večer.

Španski večer sestavlja deset zgodb, ki so jih senovski gledališčniki izbrali iz zbirke dramskih del Ljubezenske in šaljive slike al fresco sodobnega španskega dramatika Joseja Luisa Alonsa de Santosa. Režiserka Boža Ojsteršek jih je umestila v okolje španske gostilne, kjer spoznamo njihove zgodbe. Rdeča nit je ljubezen, ki ima različne obraze,  lahko je strastna,  absurdna, tragična, pragmatična ali povsem vsakdanja. Tudi šaljiva.

DSCF2819
Deset dialogov in monologov so v celoto povezali s španskimi plesi in glasbo, kar je nadgradilo gledališki dogodek v pravi spektakel, ki je naletel na prisrčen odziv domače publike. Ta je svoje gledališčnike tudi tokrat nagradila z  dolgim in gromkim aplavzom. Za kulinarično presenečenje gledalcev po predstavi  je v avli v španskem stilu s sangrijo, špansko pito in še  s čim poskrbela Gostilna Senica.

Ponovitev predstave bo v petek, 5. januarja, ob 18. uri;  drugih repriz Španskega večera kot celote Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo ne načrtuje, saj je za to predstavo prilagodila senovski oder. Vabimo vas, da si pravočasno rezervirate sedeže. Hasta la vista!

Boštjan Colarič
 
 
« Nazaj na seznam
»