Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pesem Posavja se je iztekla v Brežicah

Objavljeno: Torek, 22.05.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
Pesem Posavja_Brežice-19052018_MePZ Zvon_Prejemniki pokala

Mešani pevski zbor Zvon iz Boštanja s prehodnim pokalom za najzanimivejšo pevsko zasedbo

45. revija posavskih pevskih zasedb Pesem Posavja 2018, ki se je pridružila vseslovenskemu prazniku ljubiteljske kulture pod enotno znamko Teden ljubiteljske kulture poteka, se je s četrtim koncertom iztekla v soboto, 19. maja, v cerkvi sv. Roka v Brežicah.

Zapeli so: KD Vokalna skupina Vilinke z Boštanja, njihov vodja je Tine Bec, ki je pevke spremljal tudi na klavirju; MePZ Lisca Sevnica pod taktirko Jožeta Pfeiferja; Ženski PZ KD Orlica Pišece, njihov zborovodja je Franc Vegelj; Moški PZ Bizeljsko z zborovodjem Nikom Ogorevcem; Mešani PZ KUD Brežice, ki mu je dirigirala Elizabeta Križanić; iz Boštanja je zapel še Oktet Jurij Dalmatin, vodja Tine Bec; iz Dolenje vasi pri Krškem Ženski PZ Prepelice, zbor vodi Mira Dernač Hajtnik, in Mešani PZ Zvon Boštanj, zborovodja in spremljava na klavirju Tine Bec, ki si je po izboru poslušalcev pridobil priznanje kot najzanimivejša pevska zasedba, s priznanjem pa si je tako zaslužil še prehodni pokal.
 
Pesem Posavja_Brežice-19052018_Miha Haler_edini zborovodja na vseh 45 revijah (17)

Miha Haler, edini zborovodja na vseh 45 revijah

Kot posebnost v večeru je bila tudi pohvala s priložnostnim priznanjem Branku in Evici Kovačič, ki sta dolgoletna spremljevalca vseh koncertov Pesmi Posavja, ter Mihi Halerju kot zborovodji na vseh 45 Pesmih Posavja.
 
Revijo je strokovno spremljal Gregor Klančič, pevci so na vseh koncertih zapeli skupno pesem, rožansko ljudsko Vuštnejša ja ni Matije Tomca (1899-1986), koncert v Brežicah je povezovala Janja Rostohar.

N. J. S., foto: Vladimir Bogovčič, JSKD Brežice
« Nazaj na seznam