Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pevska revija poustvarjalcev glasbenega izročila občine Sevnica – Skupaj se znajdemo mi

Objavljeno: Ponedeljek, 23.05.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Srecanje ljudskih pevcev  (10)

Pod Dolinškovim kozolcem na Šmarčni se je odvijala pevska revija ljudskih napevov.

»Skupaj se znajdemo mi« se je glasi naslov dogodka, ki je spletal venec izvirnega ljudskega izročila pod Dolinškovem kozolcu na Šmarčni v soboto, 21. maja, v Tednu ljubiteljske kulture.

Na koncertu so se zvrstili nastopi šestih skupin ljudskih pevk in pevcev ter godca in vsaka od njih nam je namenila dve slikoviti pevski pripovedi. Na letošnji reviji je sodelovalo naslednjih sedem skupin iz občine Sevnica: Ljudske pevke Solzice iz Budne vasi, Ljudski pevci Folklorne skupine Spomin DU Sevnica, Ljudske pevke z Blance, Ljudski godec Košarjev Anzek s svojo harmoniko, Pevska skupina Lokvanj, Šentjanški jurjevalci in Ljudske pevke s Telč.

Namen sodelovanja ni bil samo nastop in druženje pevcev, pač pa tudi spodbuda in pogovor s strokovno spremljevalko revije, ki je letos bila Jasna Žitnik Remic, vsestranska pedagoginja, glasbenica, pevka, aranžerka, flavtistka in umetniška vodja različnim zasedba. Revijo je prijetno povezoval Ciril Dolinšek, s svojimi dobrotami pa nas je pogostil Aktiv kmečkih žena Šmarčna.

Katja Pibernik, JSKD OI Sevnica
Foto: Nevenka Flajs
« Nazaj na seznam
»