Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pevski seminar v Glasbeni šoli Sevnica

Objavljeno: Petek, 12.04.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Pevski seminar v GS Sevnica

Pevke in pevci pevskega oddelka GŠ Sevnica z obema profesoricama petja

Učenke in učenci petja se v GŠ Sevnica poleg rednega pouka klasičnega petja udeležujejo različnih nastopov, tekmovanj in pevskih seminarjev.

6. in 7. aprila je šola organizirala pevski seminar, kajti v GŠ Sevnica od leta 2000 deluje pevski oddelek, v katerem mlade pevke in pevce poučuje akademska glasbenica in profesorica petja mag. Martina Prevejšek.

Pevski seminar je že drugo leto zapored vodila prof. dr. Katharina Rössner, profesorica petja, didaktike in metodike petja ter prakse poučevanja petja na znameniti Univerzi Mozarteum iz Salzburga. Na našo glasbeno šolo se zelo rada vrača in je navdušena nad zavidljivim nivojem petja učencev naše glasbene šole. Izredno je pohvalila nivo razumevanja in izvajanja glasbenih vsebin mladih pevcev, še posebej pa njihovo veselje in ljubezen do petja, ki na odru radostno izžareva iz njihovega srca. Dr. Rössner je v dopoldanskem delu pevskega seminarja mlade pevce individualno poučevala vokalno tehniko, v popoldanskem delu pa je znanje vokalne tehnike zazvenelo v skladbah, v katerih so razvijali interpretacijo in čustveno podajanje skladb ter dikcijo. Učenci petja so na seminarju peli antične in operne arije v italijanskem jeziku, operete in samospeve v nemškem jeziku, arije iz oratorijev v angleškem jeziku ter ruski samospev.

Učenci petja so ob koncu seminarja za gostujočo profesorico izvedli krajši koncert slovenskih ljudskih, narodno-zabavnih ter popularnih pesmi in na ta način predstavili slovenski jezik in slovensko glasbeno dediščino.

Vir: Glasbena šola Sevnica


 
« Nazaj na seznam
»