Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pihalni orkester Kapele izvedel gala koncert v avstrijskem Gradcu

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Kapele

Pihalni orkester Kapele med nastopom v Gradcu

V nedeljo, 24. 9. 2023, so članice in člani Pihalnega orkestra Kapele odpotovali v avstrijski Gradec, kjer so izvedli gala koncert z avstrijskim pevcem Jessom Robinom ob 45-letnici njegove kariere.

Celoten koncert je temeljil na igranju zabavnih skladb, ki jih v originalu prepeva Neil Diamond in so prirejene za pihalni orkester. Pihalni orkester je z Jessom Robinom posnel tudi zgoščenko.

Omenimo, da je Pihalni orkester Kapele že dvakrat koncertiral v slavni graški Stefaniensaal v družbi Ansambla bratov Avsenik. Takrat se je predstavljal s skladbami iz slovenske narodnozabavne glasbene zakladnice, katerih velik ljubitelj je tudi Jess Robin.
graz

Vinko Šimek (drugi z leve) in Ivan Urek (tretji z leve)


Koncert je bil tokrat izveden v znamenitem Schlossbergu v starem mestnem jedru Gradca. Kljub neobičajno hladnemu vremenu se več sto poslušalcem ni mudilo in so zahtevali še dodatne skladbe. Tako se je dolžina koncerta močno zavlekla v noč.

A s tem gostovanjem še ni zaključena koncertna sezona. Na glasbene pulte že prihajajo nove skladbe za božično-novoletni koncert, ki ga bo Pihalni orkester Kapele izvedel v soboto, 23. decembra 2023, ob 19. uri v Termah Čatež. Dobrodošli.

Vir: PO Kapele, foto: Erwald Kraxner
« Nazaj na seznam
»