Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pisana paleta ročnih in slikarskih del

Objavljeno: Sreda, 15.03.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Tanja Kosar, knjiznica, razstava (17)

Ob obisku klekljaric iz Trebnjega je avtorica razstave Tanja Košar predala v dar odejico prijateljici na invalidskem vozičku.

V Knjižnici Sevnica je do 1. aprila na ogled razstava ročnih in slikarskih del Tanje Košar iz Žurkovega Dola pri Sevnici.

Tanja Košar, ki je članica sevniške klekljarske skupine Bucike in Društva ljubitelj likovne umetnosti Radeče, zelo rada ustvarja. Rada plete, kvačka in kleklja, piše pesmi in pripovedna besedila, se ukvarja s fotografijo in del prostega časa namenja tudi slikanju. V službi se ukvarja z rezbarjenjem in zlatenjem. Doslej se je že nekajkrat predstavila na skupinskih in tudi samostojnih razstavah, kjer so njeni izdelki vedno naleteli na dober odziv. Poleg tega je tudi dobrodelna in doslej je izdelala več toplih odej za osebe na invalidskih vozičkih. Ena izmed njih je članica klekljarske skupine Žnurce iz Trebnjega in ob minulem petkovem obisku razstave v večnamenskem prostoru sevniške knjižnice je v dar prejela novo odejo. »Tako je lepa, ne vem, če je ne bom imela samo za okras,« je dejala obdarovanka ter si nato v družbi klekljarskih prijateljic ogledala razstavljena dela – razstavljene slike na stenah, klekljan nakit (ogrlice in uhani) na policah zastekljene omare in kvačkane izdelke različnih podob.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»