Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Plakat miru: Ustvarjali na temo prijaznosti

Objavljeno: Sreda, 10.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Ustvarjali na temo prijaznosti

Predsednik LK Krško Darko Anžiček s finalistom natečaja na državni ravni Galom Grosom iz radeške šole

Lions klub Krško je v torek popoldne v Dvorani v parku Krško pripravil zaključek likovnega natečaja Plakat miru 2018/19 z naslovom »Bodimo prijazni«.

Predsednik krških lionsov Darko Anžiček je povedal, da klub deluje od leta 1996, v tem obdobju pa so pomagali že številnim, od slepih in slabovidnih, gluhih in naglušnih do invalidov in drugim pomoči potrebnim, vključevali so se v ekološke akcije ipd. Od leta 1998 sodelujejo tudi v natečaju Plakat miru. »Vsi si želimo, da bi bili prijazni in da bi živeli v prijaznem okolju, saj vemo, da nam prijazen pogled in stisk roke polepša dan,« je pojasnil izbor teme v tem šolskem letu. Ob tej priložnosti je ravnateljici OŠ dr. Mihajla Rostoharja dr. Barbari Smolej Fritz podaril darilni bon v vrednosti 3.000 evrov za nakup mobilnega dvigala.
Ustvarjali na temo prijaznosti

Štiri dela, ki so jih poslali na državno ocenjevanje


 
Likovni natečaj je podrobneje predstavila koordinatorica projekta Alenka Žuraj Balog. Kot je povedala, natečaj na globalni ravni poteka že od leta 1988, z njim pa spodbujajo otroke od 11. do 13. leta starosti, da predstavijo svoje videnje miru. »Ker mir ni nekaj samoumevnega, zagotovljenega, nam daje prav likovno ustvarjanje na temo miru priložnost in moč, da razmišljamo o tem, kako ta mir doseči,« je dejala. Na povabilo k sodelovanju so se odzvali v 15 posavskih osnovnih šolah. Prejeli so 75 likovnih del, 66 so jih ustvarile deklice, devet pa dečki, komisija pa je za razstavo izbrala po en plakat iz vsake šole. Štiri najboljša dela so izbrali za ocenjevanje na nacionalni ravni, njihovi avtorji so Marina Kerin iz OŠ Raka, Gal Gros iz OŠ Marjana Nemca Radeče, Neja Kraševec iz OŠ Podbočje in Špela Preskar iz OŠ Brežice. Finalist na nacionalni ravni je postal Gal Gros. Anžiček in Žuraj Balogova sta podelila priznanja in darila vsem sodelujočim učencem in učenkam na razstavi.
 
Prireditev so z glasbenimi in pevskimi nastopi polepšali učenke in učenci Glasbene šole Sevnica.
 
P. P.  
 
« Nazaj na seznam
»