Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pogled ptic Mete Kuplenik

Objavljeno: Ponedeljek, 27.03.2017    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
1

Meta Kuplenik

V četrtek, 16. marca, se je s samostojno slikarsko razstavo v Dvorani v parku predstavila članica Društva likovnikov Krško - OKO Meta Kuplenik.

O avtorici razstave in njenih delih predsednica društva Branka Benje: "Meta uživa v doživljanju in kombiniranju različnih barv barvnega kroga. V slikah ustvarja harmonijo barvnih ploskev in vertikalnih linij. Slika s čopičem in slikarsko lopatico, največkrat v tehniki akril na platnu.
 
Njen stil je abstrakcija. Pravi, da ne slika to kar vidi, ampak to kar v tistem trenutku čuti, navdih prihaja iz njene notranjosti in je zaradi tega bolj svobodna pri ustvarjanju. Motiv nastaja od plasti do plasti, v tem procesu nastajajo kontrastne ali med seboj dopolnjujoče se barvne površine, ki se končno zaokrožijo v celoto. Meta pri svojem delu združuje spontanost in naključje. Izbira barv sledi njenemu razpoloženju, letnemu času, njeni želji po polnejšem barvnem učinku. Barvni ritem ustvarja z odločnimi slikarskimi  gestami. Barve na platnih so žive, močne, kar učinkuje na slikah, da le-te žarijo."
 
Otvoritev razstave je popestrila pevka in kitaristka Adrijana Lorber.
 
Razstava je na ogled do 11. aprila 2017.
 
Vir: DLK OKO, Š. K.
 
« Nazaj na seznam
»