Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pogled v preteklost in naravne danosti

Objavljeno: Ponedeljek, 08.11.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava Narava na Sevniskem (18)

Razstava Narava na Sevniškem prinaša podobe naravnega okolja, ki je bogato z vodami.

V preteklem sobotnem dopoldnevu so v sklopu prireditev ob sevniškem občinskem prazniku v novem mestnem jedru v bližini železniške postaje postavili na ogled dve ulični fotografski razstavi.

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA »NARAVA NA SEVNIŠKEM«

Prva razstava, postavljena na novi ploščadi pri spomeniku padlim v drugi svetovni vojni, na velikih panojih prikazuje prečudovite podobe iz narave, ki so jih skozi fotografski objektiv na svojih poteh po sevniški okolici ujeli člani fotosekcije Društva Trg Sevnica – Ljubo Motore, Jože Hvala, Vinko Šeško in Bojan Dremelj. Spremno besedilo k fotografijam je prispevala Sevničanka, biologinja Tanja Košar Starič.

SEVNIŠKIH 40

Sevniskih 40, razstava 1981 (41)

Razstava Sevniških 40 predstavlja na 40 skrbno izbranih fotografijah dogodke iz leta 1981.

Druga fotografska razstava z naslovom »Sevniških 40« je postavljena na ograjo ob novem avtobusnem postajališču v bližini sevniške železniške postaje drugo leto zapored. Gre za zbirko 40 fotografij, ki jih je pred 40 leti posnel sevniški fotograf – fotokronist Ljubo Motore. Letošnje fotografije, opremljene z avtorjevimi podnapisi, nas popeljejo v leto 1981, in prikazujejo tedanji življenjski utrip v občini. Dragoceno fotografsko gradivo je Društvo Trg Sevnica izdalo tudi v biltenu.

Odprtje obeh razstav so z nastopom popestrile mažorete in MePZ Lisca Sevnica pod vodstvom zborovodkinje Petra Stopar. Nekaj besed o razstavi sta z navzočimi delila fotograf Ljubo Motore in župan Srečko Ocvirk.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Igrače