Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poletni bralni zavitek

Objavljeno: Sobota, 06.07.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Poletni bralni zavitek (5)

Poletni bralni zavitek

Kateri zavitek je vaš najljubši zavitek? Jabolčni, borovničev, višnjev, bučkin … Izbire je veliko, mar ne? V sevniški knjižnici pa ponujajo prav poseben zavitek - poletni bralni zavitek, po katerem bralke in bralci radi posežejo.

POLETNI BRALNI ZAVITEK

Poletje v Knjiznici Sevnica  (15)

Izbor knjig v bralnem projektu Posavci beremo skupaj

Ste radovedni, kaj se skriva v "Poletnem zavitku" v sevniški knjižnici? Knjige, seveda, a katere? To ugotovite šele, ko knjige, zavite v star časopisni papir, prinesete domov. Pri odstranjevanju časopisnega papirja najprej naletite na odličen recept za pripravo zavitka iz testa in izbranega sadeža, nato sledi ogled treh knjig (toliko jih je namreč v knjižnem zavitku) in potem je na vrsti branje. Torej, če iščete dobre knjige, imate radi presenečenja, zaupate izboru knjižničark in poleg tega še radi kuhate ter pečete pecivo, je "poletni zavitek", poseben izbor knjig za poletno branje, odlična izbira (pa še presenečenje je popolno, ker ne veste, katere knjige boste našli v časopisnem ovoju).

POSAVCI BEREMO SKUPAJ

Poletje v Knjiznici Sevnica, Poletko (2)

Poletkov bralni kotiček za mlajše bralke in bralce

V Knjižnici Sevnica so v okviru skupnega bralnega projekta vseh treh posavskih knjižnic "Posavci beremo skupaj" na voljo tudi skrbno izbrana pripovedna, dramska in lirska dela in kdor bo do novembra, ko se devetmesečni bralni projekt zaključi, prebral vsaj pet knjig s priporočilnega seznama, bo prejel knjižno nagrado.

POLETKO ZA OTROKE

V sevniški knjižnici so pripravili tudi poseben kotiček za najmlajše in ga poimenovali "Poletko", ki nudi v branje zanimive zgodbice za otroke. Z Radovednim Poletkom se družijo predšolski otroci, stari od 3 do 6 let, z Modrim Poletkom otroci od 1. do vključno 3. razreda osnovne šole, s Pustolovskim Poletkom pa otroci od 4. do vključno 6. razreda osnovne šole. "Po želji se lahko vključijo tudi mlajši ali starejši otroci. Edini pogoj je veselje do branja in spoznavanja novih zgodb," povedo prijazne knjižničarke, ki tudi pomagajo pri izbiri, če je potrebno.

Poletko v sevniški knjižnici preživlja počitniške dni že tretje leto in pravi, da je z obiskom zadovoljen, čeprav bi lahko bilo tudi bolje, tako da, otroci, pridite in spoznajte, kaj rad bere Poletko in preberite zgodbo, ki jo priporoča, tudi vi. Tisti, ki bodo do 31. avgusta prebrali vsaj pet knjig, ki jih bodo našli v Poletkovem kotičku in izpolnili vprašalnik, bodo za vsak izpolnjen list dobili pri izposojevalnem pultu v svoj kartonček nalepko. Tisti, ki bodo zbrali pet nalepk in rešili uganko na kartončku, bodo dobili simbolično nagrado.

Prijetno poletno počitniško branje.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»