Časopis za pokrajino Posavje
7.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poletni in praznični koncert kostanjeviške godbe

Objavljeno: Petek, 26.06.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Kostanjevica-pihalni orkester-poletni koncert (49)

Koncert je potekal na dvorišču pred Kostanjeviškim dvorcem, ki je po novem v lasti občine.

Pihalni orkester Kostanjevica na Krki je na dan državnosti pripravil tradicionalni poletni koncert na dvorišču pred Lamutovim likovnim salonom.

Stole za občinstvo so – ukrepom proti širitvi koronavirusa primerno – razmaknili, tako da so bili zapolnjeni vsi kotički koncertnega prizorišča. Povezovalka koncerta Melita Skušek je ob prazniku, rojstnem dnevu naše države, spomnila, da je bila odločitev za samostojno Slovenijo »velika epopeja, ki jo lahko s ponosom postavimo ob bok junaškim zgodbam drugih narodov. To je bil čas velike enotnosti med ljudmi, čas, ki nas je najbolj združil in je hkrati pomenil neizčrpen vir moči in energije tudi za prihodnost ter za preizkušnje, kot je denimo letošnja epidemija.«
Kostanjevica-pihalni orkester-poletni koncert (17)

Kostanjeviški pihalni orkester vodi Toni Homan.


 
Župan kostanjeviške občine Ladko Petretič je zbrane spomnil, da je objekt, pred katerim je potekal koncert (Kostanjeviški dvorec. oz. stari farovž) po novem v lasti občine (mimogrede: občina je zanj kostanjeviški župniji odštela 300 in ne 30 tisoč evrov, kot smo pomotoma zapisali v zadnjem Posavskem obzorniku). »S tem objektom imamo velike načrte, pri čemer bomo rabili tudi vašo pomoč. Tudi godbenikom želim povedati, da imamo v mislih tudi njih. Že dolgo jim obljubljamo prostore, njihov član, zdaj moj sodelavec na občini (Matej Kuhar, op. a.) je idejno lepo zarisal godbeniško sobo v tem objektu. Mislim, da se nam bodo te sanje enkrat uresničile in da bomo čim prej prišli do teh prostorov,« je je dejal in požel aplavz občinstva. Župan se je zahvalil vsem, ki so pripomogli k izvedbi koncerta, ter občankam in občanom čestital ob prazniku.
 
Kostanjeviški godbeniki pod taktirko Tonija Homana so izvedli sedem raznolikih skladb: Veseli korak, The mask of Zorro, Malguena, Coldplay in simphony (odlomku lahko prisluhnete tukaj), Slovenski pozdravi, Jest s'm se pa nekaj zmislu in Šuštarska nedelja v Tržiču ter popestrili praznični dan soobčanka in soobčanom.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače