Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poletni večer v parku v znamenju ljubezenskih zapletov in prevar

Objavljeno: Petek, 05.07.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
3. poletni vecer v parku 2019 - spanski vecer dkd svoboda senovo (49)

Zaključni prizor Španskega večera, ....

Na Poletnem večeru v parku, tretjem v letošnji sezoni, je nastopila gledališka skupina DKD Svoboda Senovo z gledališko predstavo Španski večer. Amaterski gledališčniki so navedeno igro, ki jo je režirala Boža Ojsteršek, premierno uprizorili na senovskem odru konec leta 2017, po več uprizoritvahin gostovanjih pa sinoči na povabilo soorganizatorjev JSKD Krško, Valvasorjeve knjižnice in Krajevne skupnosti mesta Krško zaigrali na prostem pred krško Dvorano v parku.

V igri s polnim naslovom Španski večer: ljubezenske in šaljive slike al fresco, so pred gledalci oživele v španski gostilni Hasta la vista izobešene slike in ob temperamentnih plesnih in instrumentalnih vložkih preko komičnih dialogov in monologov razodevale ljubezenske zaplete, prevare in druge pregrehe, s katerimi so se za štirimi zidovi domov in različnih ustanov soočali zakonci in posamezniki.

3. poletni vecer v parku 2019 - spanski vecer dkd svoboda senovo (16)

... ki je vključeval tudi interakcijo z občinstvom.

Po ogledu predstave so se obiskovalci zadržali v parku še ob pogostitvi članic Aktiva kmečkih žena Sremič in rujni kapljici Kmečke Zadruge Krško, v kateri so vinar letošnjih poletnih večerov v parku. V tem mesecu se bo zvstil še eden, in sicer 22. 7., na katerem bo predstavljena produkcija kratkih filmov Luksuz produkcije Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega, nakar se bosta v mesecu avgustu zvrstili še otvoritev razstave in pogovorni večer (12. 8.) s slikarko, profesorico likovne pedagogike in oblikovalko vitražev Eleno Sigmund iz Budne vasi pri Šentjanžu, 20. avgusta pa se bo ob glasbenih nastopih zvrstil Večer pred dnevi poezije in vina z gostujočimi pesniki. Letošnje Poletne večere v parku bosta v septembru zaključili slikarska lin literarna prireditev, in sicer  Slikarsko-kiparski mix krškega ustvarjalca Romana Blatnika ter Kresnikov večer in pogovor z letošnjim dobitnikom literarne nagrade kresnik.

B. M.
« Nazaj na seznam