Časopis za pokrajino Posavje
19.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pomladne melodije Pihalnega orkestra Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 16.04.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_4640

Pri skladbi Fantasy se je kot solist na alt saksofonu predstavil Maj Brinovec.

Pihalni orkester Krško, ki je lani obeležil 60-letnico delovanja, je v soboto zvečer v Kulturnem domu Krško pripravil pomladni koncert, na katerem se je številčnemu občinstvu predstavil s pestrim programom.

76 godbenikov pod vodstvom dirigenta Dejana Žnideršiča je ob pomoči povezovalca Gorana Miljanovića in kratkih filmčkov poslušalce najprej popeljal v čas 2. svetovne vojne, natančneje v t. i. dan D oz. zavezniško izkrcanje v Normandiji. Sledil je izlet na 'goro zmajev' oz. na švicarski Pilatus, zatem pa fantaziranje o prihodnosti v skladbi Fantasy, pri kateri se je kot solist na alt saksofonu predstavil Maj Brinovec, učenec Glasbene šole Krško, s katero je orkester tesno povezan. Četrta skladba večera je bila posvečena ladji duhov oz. znameniti potniški ladji Americana, za zaključek pa so godbeniki zaigrali še orkestrsko verzijo slovite melodije iz oglaševalske akcije »Slovenija, moja dežela«.
 
Pihalni orkester je v svoje vrste sprejel dva nova člana: pianista Urbana Učanjška in rogista Maja Malečkarja Novaka. Napovedali pa so še junijsko predstavitev monografije o Dragu Gradišku z naslovom »Vsega je kriva ta vražja godba«.
 
P. P.
« Nazaj na seznam