Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Popotovanje v 80. leta 20. stoletja skozi razstavo

Objavljeno: Sreda, 03.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Popotovanje v 80. leta 20. stoletja skozi razstavo

Spomine na glasbeno ustvarjanje sta med drugim prispevala tudi Majda Arh in Toni Sotošek

V prostorih pritličja Mencingerjeve hiše v krškem starem mestnem jedru je od 30. marca dalje na ogled prenovljena in dopolnjena občasna razstava 80. so bila leta ... v Krškem, ki so jo pripravile strokovne delavke Mestnega muzeja Krško.

Razstava je obogatena z okoli 260 novimi razstavnimi predmeti iz obdobja med leti 1981-1992, med drugim s knjigami, športnimi rekviziti, oblačili, gasilsko opremo, uniformo, ki so jo v tistem obdobju nosili krški godbeniki idr., najobsežnejša pa je zbirka značk, ki jih je muzeju daroval zbiratelj Slavko Šribar.

Razstava je živa, je ob tem povedala kustosinja Nina Sotelšek, kar pomeni, da jo nameravajo tudi v prihodnje dopolnjevati, in povabila občane, da še pobrskajo po omarah, kleteh in podstrešjih in prinesejo, posodijo ali podarijo muzeju v hrambo predmete, ki bodo pričali o življenju v mestu in širše v družbeno-zgodovinskem kontekstu. V letošnjem letu nameravajo v Mestnem muzeju Krško razstavo pomensko in vsebinsko nadgraditi še z izdanim zbornikom, sicer pa bo razstava na ogled še vse do 8. februarja 2020.

B. M.
« Nazaj na seznam
»