Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavske ustanove odpovedujejo prireditve

Objavljeno: Ponedeljek, 09.03.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
jskd_oi_brezice_revija_otroskih_pevskih_zborov99

V Brežicah zaradi ukrepov preprečitve širjenja koronavirusa med drugim ne bo sredine območne revije otroških pevskih zborov v avli ETrŠ Brežice (foto: arhiv PO).

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, glede na priporočila NIJZ in trenutno stanje v državi, odpoveduje vse svoje prireditve in izobraževanja, ki so bila planirana v tem tednu, vključno z nedeljo, 15. 3. 2020, sporočajo iz posavskih območnih izpostav JSKD.

"Prosimo vas za razumevanje. Za odpovedane prireditve bomo poiskali nadomestne termine, ko bodo pogoji za to primerni," so še zapisali in dodali, da bodo o poteku nadaljnjega delovanja in ukrepanja obveščali sproti.

To pomeni, da ta teden med drugim v Brežicah ne bo območne revije otroških pevskih zborov, ki je bila načrtovana za sredo, sobotnega območnega Maroltovega srečanja folklornih skupin, v krški občini odpade območno srečanje otroških folklornih skupin, ki je bilo načrtovano za ta četrtek v Domu XIV. divizije Senovo, za nedoločen čas prestavljajo tudi območno revijo otroških pevskih zborov na gradu Rajhenburg, ki bi morala biti naslednji četrtek, 19. marca, in jo zaenkrat prestavljajo na četrtek, 2. aprila 2020, ne bo tudi petkovega območnega srečanja otroških gledaliških skupin občine Sevnica v Krmelju ter še nekaterih drugih prireditev v organizaciji JSKD.

V Posavskem muzeju prestavljajo dogodke

Tudi iz Posavskega muzeja Brežice sporočajo, da se pridružujejo javnim ustanovam, ki zaradi preventive prestavljajo dogodke v tem tednu. Naslednji dogodki so prestavljeni:

Torek in sreda, 10. in 11. 3. 2020 – Festival etnografskega filma
Četrtek, 12. 3. 2020, ob 19.00 – Koncert in odprtje razstave »Med pticami, glasbo in nebom« …
Razstava Branka Brečka: Ptice Vrbine bo od četrtka že na ogled v Malem avditoriju.
 
Za ostale dogodke še sporočijo. Muzej pa ostaja odprt, poskrbeli so za priporočene ukrepe.

Ukrepali tudi v Kulturnem domu Krško

Že v soboto so določene javne prireditve odpovedali oz. prestavili v Kulturnem domu Krško. Danes so skladno z Odredbo Ministrstva za zdravje in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje dogodek "Predstavitev kataloga razstave 80. so bila leta ... v Krškem", načrtovan za jutri, 10. marca, ob 18. uri v Mestnem muzeju Krško, prestavili na poznejši datum, ki ga bdmo sporočili naknadno. Vljudno prosijo za razumevanje.

Prestavljeni tudi otroški občinski parlamenti

Iz ZPM Krško pa so sporočili, da so prestavljeni vsi trije za ta in drug teden načrtovani 30. otroški občinski parlamenti, ki bi morali biti na gradu Sevnica (jutri), v sejni sobi A Občine Krško (sreda) in večnamenski dvorani MC Brežice (naslednji ponedeljek). O novih datumih bodo obvestili takoj, ko bodo določeni.

Odpade tudi 5. ženski modno-kulinarični večer in 59. salamijada v Sevnici

Z Občine Sevnica so poslali sporočilo, da v imenu vseh organizatorjev dogodka 5. ženski modno-kulinarični večer, ki bi potekal jutri na sevniškem gradu s pričetkom ob 18. uri, sporočajo, da je dogodek odpovedan. Kljub temu da število udeleženk ne bi preseglo meje, ki jo je določila Odredba o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, pa organizatorji dogodka, to je Kopitarna Sevnica d.d., javni zavod KŠTM Sevnica, Krajevna skupnost Sevnica in Občina Sevnica, verjamejo, da je odpoved dogodka skladna z odgovornim ravnanjem ob zaznavi pojava koronavirusa.

Društvo salamarjev Sevnica, skladno z odgovornim ravnanjem in novo uredbo Ministrstva za zdravje, ki prične veljati z 10. marcem, odpoveduje javni del prireditve 59. salamiade. Kljub temu da je sevniška salamiada resnično dolgoleten dogodek z bogato tradicijo, v Društvu salamarjev Sevnica obiskovalcev ne želijo izpostavljati nepotrebnemu tveganju. Vse dolgoletne obiskovalce sevniške salamiade prosijo za razumevanje. Razglasitev rezultatov ocenjevanja bo jutri potekala v gostilni Vrtovšek ob 15. uri, ko bodo zmagovalcem podeljene tudi nagrade v okviru tekmovanja.

Gledališke predstave odpovedane tudi v Radečah

Iz Gledališkega društva Radeče so sporočilo, da so v dogovoru z JSKD, Občino Radeče in OŠ Marjana Nemca Radeče
odpovedane vse gledališke prireditve, ki so bile načrtovane za ta teden:
13. 3. CICI IN OTROŠKI ABONMA-GRDI RAČEK
13. 3. PREMIERA: MALI PRINC
14. 3. GLEDALIŠKI DAN - srečanje otroških gledaliških skupin

"Vse prireditve se prestavljajo za nedoločen čas. O novih datumih boste pravočasno obveščeni, hvala za razumevanje," zaključuje sporočilo društvo.

R. R., S. R.
« Nazaj na seznam