Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski saksofonček

Objavljeno: Nedelja, 02.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
2. Posavski  saksofoncek (58)

Z močnim in dolgim aplavzom je občinstvo nagradilo skupen zaključni nastop vseh sodelujočih. Dirigiral je Matjaž Škoberne, prof. saksofona v Glasbeni šoli Krško in Glasbeni šoli Sevnica.

Na sinočnjem koncertu, ki se je odvijal v atriju sevniškega gradu, so se predstavili mladi in nadarjeni posavski saksofonisti na 2. Posavskem saksofončku (lanskoletni je bil prvi in je potekal v Krškem).

V uvodu v prijeten prvi junijski večer, ki je privabil lepo število obiskovalk in obiskovalcev, so kot posebni gosti nastopili mladi in nadarjeni saksofonisti iz celotne Sloveniji, združeni v skupino SOS junior orkester, ki ga vodi Jovanka Joka, dirigentsko palico v roki pa drži Rok Volk. Člani orkestra so tudi štirje posavski saksofonisti – David Gosar Colner, Matevž Klavžar, Tinkara Kelenc in Maj Brinovec, ki se je v skladbi Petite Suite Latine predstavil tudi kot solist na svojem alt saksofonu.

V nadaljevanju je občinstvo navdušil tudi nastop gostujočega 4 sax kvarteta saksofonov, ki ga sestavljajo Vid Verdinek, Lucija Enya Jordaki, Enja Golob in Nejc Zavratnik. Njihov mentor je Rok Volk. Posebno razpoloženje je pričarala s svojimi varovanci mentorica junior glasbene pripravnice Weronika Partyka, ki je pred leti prišla preko študentske izmenjave Erasmus s Poljske v Slovenijo in nato v Sloveniji tudi zaključila študij kot redna študentka.

Večer je zaključil ansambel saksofonov glasbene šole Sevnica in Krško, ki mu dirigira Matjaž Škoberne, sestavljajo pa ga Maj Brinovec, Martin Zeme, Špela Ocvirk, Katarina Traven, Tilen Hrženjak, Tina Kuselj, Fran Pavlovič, David Gosar Colner, Tinkara Kelenc, Nejc Pesjak, Matevž Klavžar, Gabrijel Šturbej, Eva Sterga in Jaka Pavlič. Njihov sinočnji nastop je z igranjem na bobne dodatno popestril Jošt Fister.

Glasbeni dogodek se je zaključil s skupnim nastopom vseh sodelujočih, ki so se poslovili s skladbo Happy in njeno sporočilo je spremljalo mnoge na poti domov.

S. R.
« Nazaj na seznam
»