Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poslanici ob svetovnem dnevu gledališča

Objavljeno: Petek, 27.03.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
mailing-glavajpg
Pandemija novega koronavirusa je temeljito posegla v naš vsakdan in še včerajšnje samoumevnosti spremenila v današnje ter prihodnje negotovosti.

Globalna kriza prerašča okvir "zgolj" zdravstvenega problema ter pred vse nas postavlja izziv vnovičnega premisleka o bistvenih vprašanjih našega (so)bivanja. 

Poslanstvo kulturno-umetniških ustanov je predvsem združevanje ob umetnosti, in četudi vas v tem zahtevnem času ne moremo povabiti v naše dvorane, muzeje in galerijo, vas želimo povabiti in spodbuditi, da del svojega časa namenite spremljanju umetnosti na spletnih platformah.

V Kulturnem domu Krško tudi v tem času skrbimo, da vam na profilih naših družabnih omrežij posredujemo novice in povezave do brezplačnih vsebin, ki jih pripravljajo naši kolegi iz različnih produkcijskih hiš, na profilih muzejskih enot pa objavljamo tudi lastne vsebine.

Danes praznujemo svetovni dan gledališča. Odri žal samevajo, dvorane so prazne. A vemo, da je to zgolj trenutno. Pandemija od nas terja drugačno obliko solidarnosti - zdaj smo skupaj tako, da začasno stopamo narazen. Toda zaradi tega nismo, in ne smemo biti, nič manj drug ob drugem. 

Vabimo vas k branju slovenske in mednarodne poslanice ob svetovnem dnevu gledališča, spodaj pa vam posredujemo tudi povezavo do brezplačno dostopnega posnetka ene najuspešnejših predstav ljubljanske Drame Ko sem bil mrtev, ki si jo na spletni platformi Youtube lahko ogledate nocoj ob 20. uri.

[DRAMA od doma] Ernst Lubitsch: Ko sem bil mrtev, režija Diego de Brea

Mednarodna poslanica ob svetovnem dnevu gledališča

Slovenska poslanica ob svetovnem dnevu gledališča

Kolektiv Kulturnega doma Krško vam želi, da ostanete zdravi! Veselimo se že dne, ko vas bomo lahko znova povabili k nam, da bomo z umetnostjo skupaj nazdravljali radosti bivanja.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste