Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Potovanje skozi 25 let delovanja DLF Krško

Objavljeno: Torek, 27.12.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0538

Skupinska fotografija članov Društva ljubiteljev fotografije Krško

V četrtek, 22. decembra, so člani Društva ljubiteljev fotografije Krško ob zaključku leta pripravili društveno razstavo fotografij v krški Dvorani v parku, ki so jo naslovili »Potovanje skozi naših 25 let«.

Kot je zapisano v ličnem katalogu, ki spremlja razstavo, je bilo Društvo ljubiteljev fotografije Krško ustanovljeno 14. novembra 1997. »V 25-ih letih delovanja je preživelo različna obdobja, od začetne navdušenosti in velike zagnanosti, umirjenega delovanja, do usihanja zagnanosti in članstva. Tisti, ki smo vztrajali, smo se v teh letih kar veliko naučili na področju fotografije in napredovali, večina od popolnih začetnikov, do solidnih fotografov,« so še zapisali v katalogu.
DSC_0522

Vodja krške območne izpostave JSKD Tinka Vukič (levo) je predsednici DLF Krško Jožici Mikek Veber podelila jubilejno priznanje.V času delovanja društva se je zamenjala tudi tehnologija, člani so tako prešli iz analogne v digitalno fotografijo: »V pozabo so šle temnice in kemija, potrebno pa je bilo usvojiti računalništvo in računalniško obdelavo fotografij.« Kot so še zapisali pri društvu, vsako leto pripravijo tudi zaključno letno razstavo na določeno temo – tokrat so se torej posvetili splošni temi, ki obeležuje 25 let njihovega dela; drugi del razstave pa so posvetili 160. obletnici železniške proge Zidani most – Zagreb, ki je skozi zgodovino pospešila razvoj mesta Krško.
DSC_0512

Z glasbo sta dogodek popestrila Matic Sotošek in Eva Fritz.V okviru tokratne razstave so svoja dela na ogled postavili naslednji člani društva: Jože Lesjak, Boris Moškon, Anica Valentinc, Goran Rovan, Slavica Škibin, Lovro Vakselj, Jožica Mikek Veber, Taja Albolena in Branko Benčin.

Vse zbrane je ob odprtju razstave nagovorila predsednica Društva ljubiteljev fotografije Krško Jožica Mikek Veber, ki se je za aktivno delovanje v okviru društva posebej zahvalila Branku Benčinu, ravno tako pa je nekaj besed spregovorila vodja krške območne izpostave JSKD Tinka Vukič, ki je društvu v imenu JSKD OI Krško podelila jubilejno priznanje ob njihovem 25-letnem udejstvovanju. Z željo po povezovanju in sodelovanju je Društvu ljubiteljev fotografije Krško čestital tudi Davor Lipej, predsednik Fotokluba Brežice.

Društveno razstavo fotografij so slavnostno odprli ob podpori Mestne občine Krško in JSKD OI Krško, za glasbeni del programa pa sta poskrbela člana dueta Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško – fagotistka Eva Fritz ter klarinetist Matic Sotošek, med publiko pa ju spremljala predsednica Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško Tatjana Vakselj.

Po uradnem delu programa so si obiskovalci z zanimanjem ogledali razstavljena dela, sledila je tudi pogostitev.

Razstava v Dvorani v parku Krško bo na ogled do 16. januarja 2023.

A. K.
« Nazaj na seznam