Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pravljična urica o snežakih

Objavljeno: Sreda, 09.01.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Knjižnica Radeče_Januarska pravljična urica 2019 (2)m

Mladi obiskovalci radeške knjižnice so z zanimanjem prisluhnili pravljici, ki jo je brala prostovoljka Milena Erazem.

Prvi ponedeljek novega koledarskega leta se je v radeški knjižnici pričel živahno, saj je po mesecu dni znova nastopil čas za pravljično urico, ki jo pripravljata v skupnem sodelovanju Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče.

Knjižnica Radeče_Januarska pravljična urica 2019 (27)m

Branju in poslušanju je sledila še ustvarjalna delavnica.

Kot običajno je prostovoljka Milena Erazem v družbi knjižničarja Jožeta Dobovška toplo sprejela otroke, jih najprej malce povprašala, kako so preživeli božično-novoletne praznike, nato se je nekaj čez peto uro popoldan pričelo odkrivanje vsebine knjige, v kateri je bila zapisana zgodba o snežakih – primerni za zimski čas, ki mu je razplet vremenskih pojavov nadel sneženo preobleko.

Otroci so na udobnem kavču in v družbi ogromnega plišastega medveda prisluhnili Mileninemu prebiranju pravljice, ob čemer ni manjkalo sproščenega pogovora, smeha in hudomušnih pripomb najmlajših. Po zaključeni pravljici je sledil ustvarjalni del. Predšolski otroci, Lea in Tara ter Kristjan in Ambrož, kot tudi že bolj aktivni šolarki Ela in Klara, so izdelovali vsak svojega snežaka. Ob koncu druženja so se še spominsko fotografirali in unikatne izdelke odnesli v svoje domove.

Prihodnja, februarska pravljična urica, bo še posebej zanimiva, saj bodo v goste prišle »kure«. Seveda ne tiste, ki valijo jajca - vsaj ta prave ne. Na obisk bodo 4. februarja prikokodakale članice Gledališkega društva Radeče - ženska skupina »Kure«, ki so pred lanskoletnimi božičnimi prazniki na odrske deske prvič postavile igro »Sedem kur in lisica« (v režiji Klemna Nikoliča).

D. Jazbec
« Nazaj na seznam
»