Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prazničen koncert Godbe Blanški vinogradniki

Objavljeno: Torek, 26.12.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN3931 (2)

Z Godbo Blanški vinogradniki sta premierno nastopila domača vokalista - Anja Drstvenšek in Jure Klenovšek.

Na dan samostojnosti in enotnosti je KD Godba Blanški vinogradniki pripravilo v telovadnici OŠ Blanca tradicionalni božično-novoletni koncert, ki je privabil lepo število obiskovalk in obiskovalcev, ki so prisluhnili tako narodnozabavnim kot zabavnim vižam.

Prvi so se na odru predstavili gostitelji - domači godbeniki in godbenice pod vodstvom dirigenta Martina Marka. Ob njihovi spremljavi je slovensko himno zapel MePZ Lisca Sevnica, v zaključnem delu pa še Sveto noč in Ne čakaj na maj. Močan aplavz je sledil nastopu ansambla Ognjeni muzikanti, s katerimi je najprej zapela prikupna Tjaša Hrovat in kmalu zatem še Joži Kališnik, legendarna pevka Ansambla bratov Avsenik. Srca občinstva je ogrela tudi zasedba Kvartopirci in za njimi Ansambel Banovšek ter Ansambel Danila Lukana s prijatelji.

Posebna popestritev glasbenega večera so bile mažoretke iz Dobove, za dobro voljo pa je poskrbela moderatorka Kaja, ki je dejala, da je Krčanka, njeno najljubše opravilo pa je obiskovanje trgovin s čevlji.

Ob zaključku prireditve se je zahvalil donatorjem in sponzorjem za podporo KD Godba Blanški vinogradniki predsednik društva Roman Kragl ter zaželel vse najboljše in najlepše v prihajajočem novem letu 2018. Vsi obiskovalci in obiskovalke so ob izhodu prejeli koledar za novo leto s sliko blanške godbe, za domače dobrote pa so poskrbele članice Aktiva kmečkih žena Blanca.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»