Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični koncert boštanjskega okteta

Objavljeno: Ponedeljek, 07.01.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN1106 (2)

V boštanjski farni cerkvi se je odvijal Božični koncert domačega okteta, ki v letošnjem letu obeležuje 55 let nastanka.

Prvo soboto v novem letu se je v boštanjski župnijski cerkvi odvijal "Božični koncert" Okteta Jurija Dalmatina z gosti. S solističnim nastopom je navdušil baritonist Jure Klenovšek, na flavti pa učenki GŠ Sevnica Zala Plazar in Ivana Sešlar.

Oktet iz Boštanja, ki v letošnjem letu obeležuje 55 let neprekinjenega delovanja, sestavljajo Tine Bec, ki je tudi umetniški vodja,  Marko Plazar, Andrej Sešlar, Marjan Hribar, Matej Fon, Andrej Lisec in Gorazd Zupanc. S svojim bogatim glasbenim repertoarjem se bodo prihodnji mesec predstavili tudi slovenskim izseljencem v Argentini, na sobotnem koncertu v domači fari pa so se predstavili z najlepšimi božičnimi napevi in navdušili občinstvo, ki jih je za vsako skladbo nagradilo z dolgim aplavzom. Božični koncert so zaključili s skladbo Sveta noč, ki je v lanskem letu obeležila 200-letnico prve izvedbe.

Nekaj prijaznih besed o prazničnih dneh je namenil vsem navzočim tudi domači župnik Fonzi Žibert in med drugim dejal, da si je treba vzeti čas zase in za tiste, ki jih imamo radi.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»