Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični koncert krškovaškega kulturnega društva

Objavljeno: Petek, 28.12.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
11_bozicno_novoletni_koncert_kd_ivan_kobal_krska_vas19

Harmonikarska sekcija KD Ivan Kobal Krška vas

Člani KD Ivan Kobal Krška vas so dan po božiču, na praznik dneva samostojnosti in enotnosti enajstič organizirali božično-novoletni koncert, na katerem po navadi nastopijo sekcije društva pa tudi povabljene zasedbe. V dvorani KS Krška vas so odmevale praznične melodije kot tudi besede s pomenljivo tematiko.

11_bozicno_novoletni_koncert_kd_ivan_kobal_krska_vas14

Navzoči na koncertu v Krški vasi

Za uvod so nastopili člani MoPZ KD Ivan Kobal pod vodstvom Franca Veglja, za katere se je vse leto vrtelo okoli glasbe, druženja in petja. Kot naslednji so se predstavili člani harmonikarske sekcije društva, ki so skozi leto pridno vadili, kar so pokazali in dokazali tudi na koncertu. Poleg mentorja Franca Veglja sta meh raztegovali tudi Tjaša Cvetkovič in Ana Travnikar. Slednja je kasneje skupaj z mentorjem nastopila še enkrat. Z dvema dalmatinskima se je predstavila tudi Klapa Parangal, ki je s seboj prinesla nostalgičen priokus morja, sonca in prostih dni. V goste so tokrat člani krškovaškega društva povabili Korzingerje iz Podbočja, čisto preproste cerkvene pevce, ki na koru cerkve sv. Križa v Podbočju pojejo že vrsto let. Po še enem nastopu harmonikarske sekcije se je s prebrano poezijo predstavila še Nada Ravnikar Srpčič, sicer tudi članica recitatorske skupine, ki deluje v društvu. MoPZ KD Ivan Kobal je za konec pripravil še nekaj pesmi z ljubezensko tematiko, Marjan Piltaver pa je glede na to, da se počasi izteka tudi Cankarjevo leto, recitiral eno njegovih črtic.

Še pred tradicionalnim zaključkom, ko tako nastopajoči kot tudi obiskovalci skupaj zapojejo najbolj znano božično pesem Sveta noč, blažena noč, je navzoče pozdravil predsednik društva Franc Jurečič in omenil, da so lahko zadovoljni z letošnjim letom, saj so imeli tako rekoč vsak mesec vsaj po en nastop, prav tako pa je bil moški zbor na reviji Pesem Posavja izpostavljen in pohvaljen za svoj nastop.

Koncert sta povezovali Hana Jurečič in Andreja Dvornik, prva z vezno besedo, druga pa s prebiranjem zgodbe s številnimi življenjskimi modrostmi.

R. R.
« Nazaj na seznam
»