Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični koncert MePZ KUD Brežice

Objavljeno: Četrtek, 28.12.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
bozicni_koncert_kud_brezice23

Praznični koncert MePZ KUD Brežice že po tradiciji poteka v župnijski cerkvi sv. Lovrenca v Brežicah.

Mešani pevski zbor KUD Brežice z dirigentoma Elizabeto in Dragutinom Križanićem je dan po božiču v cerkvi sv. Lovrenca v Brežicah izvedel tradicionalni praznični koncert. Pevci so se predstavili predvsem z naborom pesmi s praznično tematiko, dve so zapeli tudi v hrvaščini.

bozicni_koncert_kud_brezice08

Jaslice v brežiški cerkvi

Zakonca Križanić sta se večkrat izmenjala na mestu dirigenta, Elizabeta pa je premore med pesmimi zapolnila s prebiranjem prazničnih misli. MePZ KUD Brežice se je predstavil z naslednjim repertoarjem: Mravla je v mlin pelala, Tiho stopam med spomini, Tiho skrita med gorami, Moj kraj, Zvezde na nebu gore, Jesenska noč Sezidal sem si vinski hram, Tam, kjer sem doma, Svitej se, svitej, Božji nam je rojen sin, Tri kralja jahahu, Narodi nam se, Rajske strune, Noč božična, Nebo je nocoj razsvetljeno, Jingle bells.

Predsednik KUD Brežice Janez Avšič se je na koncu zahvalil brežiškemu župniku Milanu Kšeli za to, da je vsako leto cerkev na razpolago za njihov koncert, župnik pa je dejal, da dokler bo v Brežicah, bo cerkev za pevce KUD Brežice vedno odprta. Pevci so skupaj z dirigentoma v en glas voščili: "S pesmijo in besedo vam želimo vesel božič in srečno novo leto!" in koncert zaključili s Sveto nočjo.

R. R.
« Nazaj na seznam
»