Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični koncert z dobrodelno noto

Objavljeno: Sreda, 29.12.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
Village Orchestra (25)

Vsi nastopajoči so se predstavili še s skupno pesmijo in skladbo Sveta noč je zapelo tudi občinstvo.

V župnijski cerkvi sv. Petra v Radečah se je v ponedeljkovem večeru odvijal dobro obiskan tradicionalni božično-novoletno koncert, tokrat v organizaciji društva Naša vas iz Močilnega.

Z raznolikim glasbenim izborom se je predstavila skupina Village orchestra iz Močilnega, ki jo sestavljajo Mateja Strnad Zorec (vokal), Robert Zorec (pihala, tolkala, vokal), Milan Strnad (harmonika, vokal), Franci Strnad (kitara, vokal) in Aleš Breznikar (bas kitara, tolkala). Prijaznemu povabilu za nastop so se odzvale članice ženskega pevskega zbora Kr'snice iz Starega trga pri Ložu, študentka kompozicije in glasbene teorije na ljubljanski akademiji za glasbo Klara Mlakar iz Radeč je zaigrala na cerkvene orgle, Anamarija Agnič iz Brežic je navdušila z igranjem na citre. Na snežno noč, Decembrski dan, Ofenbahov operni napev Barcarole, svetovno znana Feliz Navidad so le nekatere skladbe, ki so ogrele srca poslušalk in poslušalcev ter pričarale čarobnost zvokov v prepletanju različnih glasbenih zvrsti. Za zaključek so vsi nastopajoči, in z njimi tudi obiskovalci ter obiskovalke, zapeli še božično pesem Sveta noč.

Village Orchestra (32)

Predaja prostovoljnih prispevkov šolskemu skladu radeške osnovne šole.

Občinstvo sta nagovorila župan Tomaž Režun in župnik Miro Bergelj, zbrane prostovoljne prispevke v višini 600 evrov pa je članica skupine Village orchestra Mateja Strnad Zorec predala predsednici Šolskega sklada OŠ Marjana Nemca Radeče Mojci Dragar. »Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali soustvariti božični koncert, tako tistim na odru kot tudi članicam in članom društva Naša vas. Iz srca hvala tudi številnim obiskovalkam in obiskovalcem. Lepo je bilo – dokazali smo, da še vedno znamo in zmoremo – skupaj! Še enkrat iz srca hvala in vse dobro,« je povzela dogajanje v radeški cerkvi moderatorka prireditve Tadeja Rozman.

S. R., foto: društvo Naša vas, S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»