Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predpraznično darilo osnovnošolcem

Objavljeno: Četrtek, 08.12.2016    Rubrika: KULTURA Sporočilo
DSC04327
Kot že nekaj let doslej, je ZPM Krško tudi letos razveselila učence osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki z gledališko predstavo. Za drugo triado je bila letos izbrana pravljica za otroke in odrasle z naslovom "Ja, pa je", ki jo je napisala Mirjana Marinčič.

Člani gledališke skupine KD Leskovec pri Krškem so združili moči s podmladkom iz OŠ Leskovec pri Krškem in na odru je nastala predstava, ki je navdušila otroke v vseh treh ponovitvah. Pred številnim občinstvom (predstavo si je na Senovem v treh ponovitvah ogledalo okoli 550 otrok) je bila uprizorjena gledališka predstava, ki ima kar nekaj posebnosti. Učenci OŠ Jurija Dalmatina so skupaj s svojimi učitelji izploskali še eno ponovitev zaključnega songa, ki je pika na i predstavi. Avtor glasbe za predstavo in glasbe za song je Igor ml. Razpotnik, avtorica besedila songa je Marinčičeva, svoj glas za song pa je posodila Manca Marinčič.

Pravljico za odrasle in otroke si boste lahko ogledali še 27. decembra ob 18. uri v OŠ Leskovec, ko bo KS Leskovec pri Krškem pripravila druženje svojih krajanov.

Vir: Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
 
« Nazaj na seznam
»