Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predstava za otroke Na dvorišču - pridite pravočasno

Objavljeno: Ponedeljek, 09.12.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
na-dvoriscujpg
V Kulturnem domu Krško bo v torek, 10. 12., ob 18. uri za Rumeni abonma in izven glasbena predstava za otroke Na dvorišču avtorjev Ferija Lainščka in Lojzeta Krajnčana.

V KD Krško zaradi pričakovane gneče vljudno naprošajo za pravočasen prihod na predstavo in, kolikor je možno, predhoden prevzem rezerviranih vstopnic. 

O predstavi

Gospa Romana in gospod Ferdo sta soseda. Oba kmetujeta in na njunem dvorišču je polno živali. Toda dvorišče je razmejeno z ograjo. To pa zato, ker se Romana in gospod Ferdo po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna ravno nasprotno. Pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali k Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata. Potem pa si gospod Ferdo zlomi nogo in ne more skrbeti sam zase in za živali. Romana mu ponudi pomoč, a to le v primeru, če ji obljubi, da bo spremenil svoj odnos do živali. Romana in živali skrbijo za gospoda Ferda. Ta spozna, da je bil njegov odnos do živali napačen in tudi krivičen.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam