Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predstavile so se otroške lutkovne in gledališke skupine

Objavljeno: Petek, 05.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Predstavile so se otroške lutkovne in gledališke skupine

Lutkovna skupina Pohajači iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

V Kulturnem domu Podbočje je v četrtek, 4. aprila, potekalo območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin.

»Zelo nas veseli, da imamo po dolgih letih, prvič po letu 2011, tovrstno območno srečanje, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Kulturnim društvom Stane Kerin iz Podbočja,« je povedala vodja krške izpostave JSKD Tinka Vukič. »Gledališka dejavnost živi zlasti po šolah, v sklopu krožkov in interesnih dejavnosti, moramo pa jih še bolj spodbuditi, da se bodo prijavljali na srečanja,« je še dodala.
Predstavile so se otroške lutkovne in gledališke skupine

Igralski mulci iz KD Stane Kerin Podbočje


 
Predstavilo se je pet skupin, od tega ena lutkovna in štiri gledališke. Začela je lutkovna skupina Pohajači iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško s predstavo Miška želi prijatelja, v kateri so pod mentorstvom Lucije Novšak, Vlaste Lekše in Maje Sakelič nastopili Svetlana Živanović, Luka Pešec, Jakob Enej Grubar, Žana Polovič, Lea Štojs in Bequir Veselaj.
 
Nadaljevala je domača gledališka skupina Igralski mulci iz KD Stane Kerin, ki je pod mentorstvom in v režiji Ivanke Černelič Jurečič uprizorila predstavo Kako smo pulili repo, v kateri nastopa kar 34-članska zasedba (podrobneje o predstavi tukaj).
 
Naše malo gledališče iz OŠ Koprivnica se je predstavilo s predstavo Bobek in barčica pod mentorstvom in v režiji Nataše Dular ter v igralski zasedbi Gal Grmšek, Barbara Černelič, Nina Kelher, Marcel Mešiček, Viktorija Kukovičič, Filip Osojnik in Maj Gorjup.
 
Otroška gledališka skupina OŠ Artiče je zaigrala predstavo Mojca Pokrajculja, v kateri so pod mentorstvom in v režiji Mateje Jankovič Čurič zaigrali Nika Jerončič, Val Medved, Zoja Zupanc, Andraž Ivanšek, Lan Milanovič in Barbara Cvetko.
 
Srečanje je zaključila gledališka skupina Odrček iz OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki s predstavo Vile Čestitke, pri kateri so bile mentorice Darja Janškovec (tudi režiserka), Lidija Stipanič in Martina Perašin, zaigrali pa so Manca Baznik, Julija Jarkovič, Jasmina Pisek, Gaia Della Porta, Iva Tomšič, Ana Tomažin in Rok Levojević.
 
Srečanje sta strokovno spremljali Katja Povše (lutke) in Tjaša Črnigoj (otroško gledališče). Povšetova je že sporočila, da se je Lutkovna skupina Pohajači (OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško) uvrstila na regijsko srečanje, ki bo 25. aprila v Sevnici.

P. P., foto: JSKD Krško
 
 
« Nazaj na seznam
»