Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Premiera kratkih filmov, nastalih v Krškem

Objavljeno: Petek, 29.07.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG_1962
Pretekla dva tedna smo v Krškem in okolici srečevali skupine mladih s kamerami. Društvo zaveznikov mehkega pristanka oz. njihova Luksuz produkcija je namreč že 22. leto zapored organizirala mednarodno delavnico dokumentarnega filma – DoKKu 21.

Sodeluje prek 25 mladih iz več kot šestih različnih držav, kar sta omogočila predvsem program EU Erasmus+ ter Slovenski filmski center. Udeleženci so na začetku izbrali temo, jo raziskali, posneli in zmontirali kratke filme, ki bodo nocoj, 29. julija, premierno predvajani v Šumici pod Mladinskim centrom Krško.

Skozi proces nastajanja filmov so spoznavali tukajšnjo družbo, se med seboj učili, imajo pa tudi podporo strokovnih mentorjev, uveljavljenih filmskih ustvarjalcev iz regije. Svoje bogate izkušnje in znanje bo tudi tokrat delil režiser Želimir Žilnik, eno največjih imen jugoslovanskega filma, hkrati pa še vedno zelo aktiven filmski avtor. Poleg njega so tu tudi mlajši avtorji, režiserji Miha Možina, Marko Cvejić ... Mentor za kamero je direktor fotografije Jure Černec, mentorji za montažo so Nemanja Babić, Marija Kovačina in Rožana Švara.

Vir: DZMP
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline