Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prepevale odrasle pevske zasedbe Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Objavljeno: Sreda, 13.11.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
pevske zasedbe rajhenburg (111)

Zborovodkinje in zborovodja s člani komisije po podelitvi priznanj.

Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Dolenjske, Bele krajine in Posavja 2019 je v organizaciji JSKD OI Krško, ki jo vodi Tinka Vukič, potekalo v soboto, 9. novembra, na brestaniškem gradu Rajhenburg. Nastopili so MoPZ Kapele, Vokalnih 5 z Bučke, Vokalna skupina Lan iz Metlike, MePZ Vinea Kozje in MePZ Viva Brežice, ki jih je pod drobnogled vzela ocenjevalna strokovna komisija v sestavi Gregorja Klančiča, Alenke Podpečan in predsednice Danice Pirečnik. Prisotne je pozdravil predsednik sveta krške Območne izpostave Janez Kerin. Prireditev je vodila Petra Rep Bunetič.

Pod vodstvom Tineta Beca je tekmovalo Vokalnih 5 z Bučke, pod taktirko zborovodkinje Mihaele Komočar Gorše je nastopil Moški pevski zbor Kapele, zborovodkinja Mateja Jakša Jurkovič je na oder pripeljala Vokalno skupino Lan iz Metlike, iz Kozjega so se tekmovanja z zborovodkinjo Jasno Polovič udeležili pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Vinea, iz Brežic je zapel Mešani pevski zbor Viva, ki ga vodi zborovodkinja Simona Rožman Strnad.

Zlato priznanje so si pripeli MePZ Viva Brežice, Vokalna skupina Lan Metlika in Vokalnih 5 z Bučke, srebrno priznanje pa sta prejela MoPZ Kapele in MePZ Vinea Kozje. Podeljena so bila tudi posebna priznanja. Za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja renesanse so dobili priznanje Vokalnih 5; za najboljšo izvedbo skladbe, napisane v 19. stoletju so podelili priznanje MePZ Viva Brežice; za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od 20. stoletja do danes, je dobila priznanje Vokalna skupina Lan; za najboljšo izvedbo slovenske sodobne skladbe, napisane od leta 1989 do danes, je priznanje prejel MePZ Viva; za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi je priznanje romalo k MePZ Viva; za zborovodjo z najboljšo izbiro sporeda pa je dobila priznanje zborovodkinja MePZ Viva Brežice Simona Rožman Strnad.

Vir: JSKD OI Krško/M. H., foto: B. Žičkar
« Nazaj na seznam