Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prifarski muzikanti to nedeljo v Kulturnem domu Krško

Objavljeno: Petek, 09.10.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
109497344_710388652862652_8891236681133897139_n
Priznana slovenska etno zasedba Prifarski muzikanti to nedeljo vabi na koncert v Kulturni dom Krško. Koncert se bo pričel ob 18. uri.

O zasedbi:

Prifarci smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Leto 2018 je bilo za nas jubilejno, saj smo slavili 30 let obstoja skupine. Začeli smo kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat smo jih izdali že 32! Pa tudi nagrad se je – poleg 4 zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru – že nekaj nabralo; recimo Zlati petelin za najboljšo etno album,  zmaga na festivalu Etno Kostel in zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja smo se  prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo “Že nona mi je rekla, Tako kot je prav,” poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bomo odnehali.

Glede na to, da glavnina članov skupine prihajajo od Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel , ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, smo še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že enajst in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas – ne glede na to, da zaigramo skoraj vse, kar nam pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).
 
Prifarski muzikanti, koncert
nedelja, 11. 10., ob 18. uri
Cena vstopnice: 15 €

Vir: Prifarski muzikanti

Sporočilo Kulturnega doma Krško

V Kulturnem domu Krško se trudimo, da bi, zelo zahtevnim razmeram navkljub, lahko zagotovili in izvedli predviden program, hkrati pa se zavedamo dejstva, da se ob slabšanju epidemiološke slike v državi v javnosti pojavlja bojazen o morebitnem tveganju ob obisku kulturne prireditve. Zagotavljamo Vam, da prav ob vsaki prireditvi storimo vse potrebno, da je obisk prireditve pri nas varen. Za vse prireditve in dogodke imamo pridobljena pozitivna soglasja NIJZ in skrbimo za spoštovanje vseh navodil in priporočil za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom.
 
« Nazaj na seznam