Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prihajajo gledališka in filmska delavnica ter Črkarija

Objavljeno: Nedelja, 26.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Črkarija z lustracijo_vabilo
V avgustu bo po programu JSKD Območne izpostave Krško pestro in zanimivo.

Že v četrtek in petek, 6. in 7. avgusta, bo med 9. in 12. uro, v Kulturnem domu Krško potekala Gledališka delavnica za otroke in mladino. Vodil jo bo mentor slovenski dramski in filmski igralec ter lutkar Gašper Jarni. Namenjena je otrokom med desetim in 15 letom starosti. Na njej pa bodo spoznavali gibalne vaje za sproščanje in umirjanje, ogrevanje in koncentracijo, vaje za ozaveščanje igralčevega telesa in svoje okolice oz. prostora, seznanili se bodo z improvizacijskimi disciplinami ter izvajali improvizacijske vaje. Delavnico pripravljajo skupaj s Kulturnim domom Krško, je brezplačna, število mest pa je omejeno, zato je obvezna elektronska prijava na: https://forms.gle/ceT3UgrUET81vCuQ7.

V ponedeljek in torek, 10. in 11. avgusta, v sodelovanju s KUD Liber Krško, med 16. in 19. uro, v prostorih Ateljeja Liber na CKŽ 2 pripravljajo Črkarijo z ilustracijo. To je likovna delavnica za mladino in odrasle. Mentor delavnice bo diplomirani grafični oblikovalec in večkrat nagrajeni ilustrator Peter Škerl. Udeleženci bodo spoznali osnove ilustracije, njene različne kombinacije in tehnike, kadriranje motiva in zaključno postavitev. Poudarek delavnice je na odnosu črke z ilustracijo in obratno. Predznanje ni potrebno, dobrodošla je le dobra volja in želja po likovnem izražanju. Število mest je omejeno, prispevek za delavnico znaša deset evrov in vključuje vse potrebne materiale ter predpisani davek. Obvezna je elektronska prijava na: https://forms.gle/t7aXeVJG85EeZ3JD6.

V ponedeljek in četrtek, 24. in 27. avgusta, bo v sodelovanju z DZMP, Luksuz produkcijo in produkcijo KUD Liber Krško od 10. do 16. ure v Mencingerjevi hiši potekala Mladinska filmska delavnica. Namenjena je predvsem mladim od desetega leta dalje, ki jih zanima filmska oz. video produkcija s poudarkom na družbeno angažiranih temah. Na usposabljanju se bodo naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere, računalniške montaže ter osnov filmskega jezika. Delavnico bo vodil mentor Luksuz produkcije Enej Mavsar. Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno, zato zbirajo prijave do zapolnitve mesto oz. najkasneje do 1. avgusta na povezavi: https://forms.gle/HZA5YrMSJDDTLNKYA.

Vse delavnice bodo izvedene v skladu s priporočili NIJZ. Več informacij o delavnicah je možno dobili na naslovu JSKD OI Krško, Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško in preko elektronskega naslova: oi.krsko@jskd.si.

Vir: JSKD KRŠKO
 
« Nazaj na seznam