Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Proslava ob kulturnem prazniku na Blanci

Objavljeno: Torek, 18.02.2020    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
KUD BLANCA 1
8. februarja smo tudi na Blanci počastili Prešernov dan oziroma slovenski kulturni praznik, ki so ga letos organizirale Ljudske pevke KUD France Prešeren Blanca. Poleg gostiteljic so se na odru zvrstili še učenci OŠ Blanca, recitatorji KUD Poklek, trio Ana, Anja in Klara ter Klub harmonikarjev Boštjana Povšeta.

Vsi nastopajoči so s petjem, recitiranjem, z glasbo in  dramatizacijo Prešernovega Povodnega moža polepšali urico prazničnega večera. V našo družbo pa je prišel sam France Prešeren, ki je skozi svoje življenjske zgodbe povezoval kulturni program in kot slavnostni govornik spregovoril nekaj misli o kulturi. Prešernov lik je upodobil Milan Černel Iz KUD Vitomarci.
KUD BLANCA 2

Prešeren nam je med drugim dejal, da kultura ni samo obisk raznih kulturnih prireditev, gledališč, muzejev, razstav ali galerij - kultura je veliko več. Predvsem pa je kultura odnos do sebe in odnos do  drugih - naših bližnjih, sorodnikov, prijateljev, sodelavcev, skratka vseh tistih, s katerimi živimo, jih srečujemo ali jih poznamo.

Praznični večer je potekal v prijetnem in čudovitem vzdušju,  kulturna dvorana na Blanci pa se je napolnila do zadnjega kotička.

Slavica Puh
 
 
 
« Nazaj na seznam