Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi letošnji Anin glasbeni večer v znamenju kontrabasov

Objavljeno: Petek, 21.06.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Leskovec-anin glasbeni vecer-kontrabas (1)
V sredo, 19. junija, je KD Leskovec pri Krškem v sodelovanju z župnijo Leskovec pri Krškem začelo z letošnjimi Aninimi glasbenimi večeri, ki jih prirejajo že 17 let.

Letos so prvi Anin večer pričeli člani Kvarteta kontrabasov Slovenske filharmonije v sestavi Mateja Muren Zorko, Grega Rus, Maksim Bogdan in Blaž Zupan. Kvartet kontrabasov Slovenske filharmonije je bil ustanovljen leta 1999, letos pa so ga, kot so dejali, malo pomladili in tako pripravili nov program, ki zajema različne glasbene zvrsti.
Leskovec-anin glasbeni vecer-kontrabas (3)
Njihov cilj je tudi, da bi kontrabas predstavili kot solistično glasbilo, katerega učenje že nekaj časa izvajajo tudi na nižjih glasbenih šolah po Sloveniji, hkrati pa se trudijo, da bi »to veliko okorno violino« predstavili ne samo kot spremljevalno ritmično orodje, ampak kot instrument s prijetno božajočim basovskim tonom.

Ob koncu koncerta, ki ga je povezoval Filip Černelč, se je predsednik KD Leskovec pri Krškem Janez Kerin zahvalil nastopajočim za čudovit glasbeni večer, jim podelil simbolična darila, vsi navzoči pa so se pred cerkvijo lahko pogostili z domačimi dobrotami in kapljico Vinarstva Kerin in Janka Žarna.   

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»