Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rajhenburški oktet obeležil petletnico

Objavljeno: Torek, 27.11.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
COB27739

Rajhenburški oktet

Rajhenburški oktet, ki deluje v okviru KD Svoboda Brestanica, je 25. novembra s koncertom »Naših pet let« na gradu Rajhenburg obeležil pet let delovanja.

Ideja o skupnem prepevanju v manjši skupini je pevce povezovala že prej, kot organiziran oktet pa pojejo od pomladi 2013. Tega leta so v maju na prvem letnem koncertu že povedali "Pojemo ljubezni". Danes v oktetu pojejo tenoristi Roman Hrušovar, Janez Mirt, Lado Levičar in Marko Železnik ter basisti Tomaž Omerzel, Boris Hrušovar, Mirko Avsenak in Franci Bromše, z njimi pa so peli tudi Boštjan Omerzel, Jurij Avsenak in Miloš Brinovec.
COB28045

Stoječe ovacije ob koncu koncerta

Oktetov izbor je širok in raznolik, sega od narodne pesmi do popevk in skladb sodobnikov. Mnogo pesmi je bilo prirejenih prav za oktet, za kar je zaslužen predvsem njihov umetniški vodja Janko Avsenak. Tokrat so premierno predstavili avtorsko pesem Ob reki Savi, ki jo je napisala Jasna Pinoza.

Jubilejni koncert, ob katerem so pripravili tudi razstavo fotografij ob petletnici, so popestrili še glasbeni gostje Anja Žabkar, Stanka Macur in sestre Kunej, instrumentalno spremljavo so prispevali Špela Avsenak, Miha Koretič in Tine Marko, prireditev pa je povezoval Nik Škrlec.

P. P., foto: B. C.
 
 
« Nazaj na seznam
»