Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razpis za tematsko razstavo keramike Ex terra Krško 2019

Objavljeno: Sreda, 14.08.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
ExTerra
KUD Liber v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije vabimo kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na tematski razstavi keramičnih skulptur Ex terra Krško 2019.

Razstavo bomo posvetili stoletnici ustanovitve Slovenske univerze v Ljubljani (1919) in se s tem poklonili soustanovitelju - našemu domačinu dr. Mihajlu Rostoharju. Sočasno bo razstava v družbi otroške Ex terre Krško 2019.

Tema: Impulz

Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu ter zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije. Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije.
 
Termin razstave: 19. 10.–23. 11. 2019
 
Nagrade in priznanja:
Strokovna žirija bo na otvoritvi podelila glavno nagrado najboljšemu delu v višini 300 € in častna priznanja.

Razstavni prostor: Razstavo bomo umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo pod streho, hiša bo ponoči zaklenjena in zaščitena z alarmom. Prav tako dela v času razstave ne bodo zavarovana, zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo, odgovorno in v smislu dobrega gospodarja.
 
Prijavnina: Za udeležbo na razstavi Ex terra Krško 2019 je treba plačati 25 € prijavnine ob oddaji izbranega dela.

Prijave: Avtor lahko prijavi eno delo. Rok za prijavo je 23. september 2019. Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in tri fotografije dela na nevtralnem ozadju. Delo naj bo prikazano z različnih zornih kotov. Fotografije naj imajo resolucijo najmanj 300 dpi.

Prijavnice pošljite na naslov kud.liber@gmail.com. Zadeva/Subject maila naj bo: Ex terra Krško. Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo.

Oddaja in prevzem del: Dela je treba dostaviti 4. ali 5. oktobra 2019 v prostore KUD Liber Krško, Mencingerjeva hiša, Cesta krških žrtev 2, Krško. V kolikor delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v ustrezni embalaži ter pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje. Poškodovanih ali uničenih del ne bomo vključili na razstavo. Vsi stroški pošiljanja bremenijo avtorja.

Avtorji dela prevzamejo neposredno po zaprtju razstave, 23. 11. 2019. Za neprevzeta dela organizator ne odgovarja.

Prijazno vabljeni k ustvarjanju in sodelovanju!

Vir: KUD Liber
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford