Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava Ludvika Kosa

Objavljeno: Sobota, 19.09.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava, Ludvik Koc, knjiznica (9)

V Knjižnici Sevnica so na ogled slikarska dela ljubiteljskega slikarja Ludvika Kosa iz Radeč.

V Knjižnici Sevnica je do konca meseca septembra na ogled slikarska razstava radeškega ljubitelja čopiča in barv, ki jih z veseljem prenaša na belo slikarsko platno, da le-to zaživi v novih in barvitih podobah.

Slikarska razstava o dolini Sopote (40)

Ludvik Kos se je v domačih Radečah na svoji samostojni razstavi prvič predstavil pred štirimi leti; v sevniški občini, v kateri je odraščal, se je nekajkrat predstavil na skupinskih razstavah, a v tokratna razstava v Knjižnici Sevnica je njegova prva.

Leta 1952 rojeni Ludvik Kos, ki je tudi dolgoletni član MoPZ Papirničar Jagnjenica ter izvrsten čebelar, se je doslej že nekajkrat predstavil na skupinskih in samostojnih razstavah, njegova najljubša slikarska tehnika je akril, slikarske motive pa najpogosteje najde v radeški občini, v katero se je preselil iz vasi Osredek pri Šentjanžu, ki je del sevniške občine. Je predsednik Društva ljubiteljev likovne umetnosti Radeče in v dneh, ko občina Radeče praznuje svoj občinski praznik, vedno povabi k likovnemu ustvarjanju ljubiteljice in ljubitelje likovne umetnosti, da s svojimi deli ohranijo na slikarskih platnih podobe naravnih in ostalih danosti.

Slike radeškega ljubitelja slikarske umetnosti so lahko nostalgične, saj z njimi pogosto prebudi spomin na kmečko hišo, kot jo poznamo iz otroških dni, ali pa očara s slapom cvetočih rož na okenski polici, posebna zgodba pa so slike pokrajine, na katerih poleg gozda lahko občudujemo tudi potok, ki je oblikoval eno najlepših dolin pod Kumljanskim hribovjem - dolino potoka Sopota.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam