Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava Odhajam, da pridem znova v svoj odtis

Objavljeno: Torek, 07.11.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava_roke_06

Razstava je zanimiva za ogled.

KUD Liber je v petek, 3. novembra, v Mencingerjevi hiši v Krškem pripravil odprtje inštalacije "Odhajam, da pridem znova v svoj odtis".

PA230011

Udeleženci so ustvarjali v sgraffito tehniki.

Dogodek so popestrili z zbirko literarnih del članov KUD Liber, ki so ustvarjali na tematiko »Tudi mi bi goreli«. V zbirki so zajeta dela avtoric Stanke Hrastelj, Marije Hrvatin, Branke Pirc in Sare Vizler ter zgodba Frana Milčinskega "O krških čarovnicah".

Omenjena inštalacija pa predstavlja keramične dlani v tehniki sgraffito in so jo pod mentorstvom oblikovalke keramike Stanke Hrastelj ustvarjali na oktobrski delavnici ter je potekala kot spremljevalni program državne razstave keramike "Tudi mi bi goreli". Festival z istim naslovom se je od 4. do 7. oktobra odvijal v počastitev 500. obletnice začetka protestantizma.

Pričujoča inštalacija pa z besedami - Sto in več zgodb. Hiša. Kot iz pravljice o Janku in Metki. Dom. Bivališče stoterih zgodb. - na kovinskem ogrodju v obliki hiše vabi k ogledu več kot 150 dlani, ki so jim vsak svojo zgodbo ob ustvarjanju dodali Anja Vidmar, Borut Cafuta, Branka Pirc, Branko Petan, Fabijan Hrvatin, Jana Škoda, Jožica Pavlin, Jure Perme, Marija Hrvatin, Marija Medvešek, Stanka Hrastelj, Urša Vidmar in Željka Vidmar. Na ogled bo do konca novembra.

M. H.
 
« Nazaj na seznam