Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstava vezenin z bogatimi motivi

Objavljeno: Sobota, 08.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
DU Senovo, sekcija Vezenje, razstava (89)

V avli Doma XIV. divizije na Senovem so do nedelje, 9. junija, na ogled ročna dela ročnodelske sekcije DU Senovo.

Članice sekcije za ročno delo »Vezenje«, ki deluje v okviru Društva upokojencev Senovo, so v počastitev praznika občine Krško pripravile razstavo ročnih del v avli Doma XIV. divizije na Senovem.

Svoja unikatna ročna dela so postavile na ogled Marica Abram, Olga Glogovšek, Marijana Kodelja, Majda Majcen, Eda Pavlič in Jovanka Radič, ki sekcijo tudi vodi. Razstava, ki nosi naslov »Za dušo in srce«, je na ogled še v nedeljo, 9. junija, med 8. in 17. uro. Nanjo je s skrbno izbranimi besedami povabila tudi Irena Gmajnar, ki je vodila petkovo odprtje razstave in o njej med drugim dejala: »Pogled na lepoto izdelkov poboža dušo, nas obogati, razveseli in pomirja.«

Odprtje prekrasnih vezenin, ki so jih članice lepo razporedile po prostoru, sta z glasbenim nastopom popestrila Anže Šeško z zaigranimi skladbami na harmoniki in deklica Mila Marjanović s pevskim nastopom. Zbrane na razstavi unikatnih ročnih del so nagovorili predsednik DU Senovo Ludvik Grilc, predsednik PZDU Posavje Jože Žnidarič in podžupan občine Krško Silvo Krošelj. Vsi trije so izrekli čestitke za čudovite izdelke ter zaželeli še mnogo prijetnih ustvarjalnih uric in druženja.

S. R.


 
« Nazaj na seznam