Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razstavljenih 80 adventnih venčkov

Objavljeno: Četrtek, 03.12.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Adventni venčki 2020 (184)

Med sprehodom lahko občudujemo še adventne venčke.

V prazničnem decembru je v organizaciji Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu na ogled razstava adventnih venčkov na ograji sadovnjaka ob sprehajalni poti ob Savi v Loki.

»V iskanju svetlobe v bolj ali manj osebni stiski se je pred sedmimi leti rodila ideja o razstavi. Naprej jo je potisnila misel, da sta tesnoba in osamljenost v mesecu, ki naj bi bil najbolj čaroben, prazničen in lep, prisotni pri marsikom. Nevedni in nemočni smo se znašli v kolektivni stiski, ki, roko na srce, sem in tja zgrabi še tako optimističnega bralca. In zdi se, da so lučke v tem letu še toliko bolj potrebne,« je na svojem blogu zapisala Annemarie Culetto. Iz ljubezni do bližnjega ter močne želje po zdravju se je »rodila« zgodba o razstavi, ki letos obeležuje že sedmo postavitev adventnih venčkov na prostem. Prinašali so jih posamezniki, mlajši in starejši, ter družine, ki so želeli tudi letošnjemu prazničnemu času dati osebno noto.

»Težko je opisati občutek, ko spremljaš odziv in ob štetju adventnih venčkov na sedmi razstavi prihajaš vse bližje številki preteklih let. Bi rekla, da je število prej kot merilo uspeha pokazatelj, da smo si, kljub oddaljenosti, še kako blizu. In občutek je odličen,« še opiše občutja ob odzivu, da naj vsakdo sam izdela venček in ga pripne na ograjo, kajti običajnega odprtja razstave letos ni bilo zaradi aktualnih epidemioloških razmer.

80 unikatnih venčkov, narejenih z veliko domišljije in radosti, bo krasilo sivo, mrežasto ograjo sadovnjaka ter vabilo k ogledu in sprehodu cel prazničen december. In če boste za trenutek postali še ob katerem izmed ribiških kotičkov ob reki, boste morda lahko na rečni gladini opazovali dvorjenje dveh racmanov svoji izvoljenki ali pa v daljavi opazovali račjo družino. Srečno!

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte