Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Reformatorji znova na krškem odru

Objavljeno: Sreda, 22.12.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
reformatorji-na-odru
V Kulturnem domu Krško bo po novembrski premieri v četrtek, 23. 12., ob 19.30 ponovno na ogled 'reformatorska komedija s srečnim koncem' Reformatorji na odru, v kateri nastopata Boštjan Gorenc - Pižama in Nik Škrlec.

Reformatorji v stripu, ena odmevnejših knjižnih zgodb preteklega leta, se selijo na oder!

Vas zanima, kako smo Slovenci dobili prvo Biblijo Jurija Dalmatina in prvo slovnico Adama Bohoriča? Drama, zapleti, pogum in vizija velikih ljudi bodo v odrski adaptaciji stripa navdušili mlade in odrasle. Predstava vas bo presenetila in popeljala v odkrivanje zgodb velikih osebnosti slovenske reformacije!

Avtor: Boštjan Gorenc - Pižama / Igrata: Boštjan Gorenc - Pižama in Nik Škrlec / Režijsko svetovanje: Marko Bulc / Ilustracije: Jaka Vukotič  / Animacije: Hana Repše / Koprodukcija: Kulturni dom Krško, Cankarjev dom in Zavod Škrateljc

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte