Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Objavljeno: Torek, 30.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja

FS Spomin DU Sevnica

Na prvo aprilsko nedeljo se je v Domu kulture Brežice odvilo letošnje regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Z območnega srečanja so se na regijsko prebile tudi tri skupine iz Posavja, in sicer Veteranska FS KUD Oton Župančič Artiče, FS Spomin Društva upokojencev Sevnica ter Odrasla FS KUD Oton Župančič Artiče.

Regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Veteranska FS KUD Oton Župančič Artiče

Kot prva se je predstavila Vodilna skupina Folklornega društva Kres iz Novega mesta s koreografijo Metev prosa (vodja in avtorica koreografije: Branka Moškon, avtorji glasbene priredbe: Kresovi muzikanti). Za njo je nastopila Folklorna skupina Dragatuš s koreografijo Tancaj, tancaj črni kos (vodja: Tadej Fink, avtorica koreografije: Zdenka Pezdirc, avtor glasbene priredbe: Roman Žlogar). Prva posavska skupina na odru je bila Veteranska FS KUD Oton Župančič Artiče, ki se je predstavila s koreografijo Kozjanski plesi (vodja: Lučka Knez, avtorja koreografije: Zdravko in Zdenka Dušič, avtorji glasbene priredbe: godci FS). Kot četrta je nastopila Mlajša veteranska skupina Folklornega društva Kres iz Novega mesta s koreografijo Na sončni strani Gorjancev (vodja: Erika Blažič, avtor koreografije: Boštjan Japelj, avtorja glasbene priredbe: Gregor Blažič, Ana Zec). Druga posavska skupina je bila Foklorna skupina Spomin DU Sevnica s koreografijo Oj, mladost ti moja (vodja in avtorica koreografije: Jasna Pinoza, avtor glasbene priredbe: Mirko Slemenšek). Predzadnja je na oder stopila Folklorna skupina KUD Oton Župančič Vinica s koreografijo V vrtincu sreče (vodja in avtor koreografije: Sašo Žepuhar, avtor glasbene priredbe: tamburaška skupina KUD Oton Župančič Vinica). Nastope je zaokrožila Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče s koreografijo Plesi vzhodne Štajerske (vodja: Gregor Tuljak, avtorja koreografije: Anja Čurič in Gregor Tuljak, avtor glasbene priredbe: Oskar Stopar).

Regijsko Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Odrasla FS KUD Oton Župančič Artiče

V imenu organizatorja regijskega srečanja, JSKD OI Brežice, se je vsem nastopajočim zahvalila vodja izpostave Simona Rožman Strnad, nekaj besed je spregovoril tudi brežiški župan Ivan Molan, nastope sta spremljala in ocenjevala strokovna selektorja Tanja Drašler in Klemen Bojanovič, prireditev pa je povezoval Krištof Strnad.

R. R., foto: Vladimir Bogovčič
« Nazaj na seznam
»