Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Ljubim te« ob kulturnem prazniku v ETrŠ Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
»Ljubim te« ob kulturnem prazniku v ETrŠ Brežice Dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice so zadnji dan pouka pred kratkimi kulturnimi počitnicami v šolski avli pripravili prijeten ljubezenski recital s plesom. Idejni vodja, scenarist, režiser in glavni organizator je bil Tilen Abram, dijak 3.Be oddelka.

Vsestranski umetnik, pevec, imitator, amaterski igralec in voditelj Tilen Abram se poleg šole ukvarja s številnimi dejavnostmi, kot so pisanje proze in poezije, učenje solo petja, igranje in pisanje scenarijev v gledališki skupini, vodenje in režija prireditev in podobno. Raznoliko znanje in sposobnosti bo poskušal po končani srednji šoli unovčiti na sprejemnih izpitih na AGRFT v Ljubljani.

V tokratni predstavi, ki jo je Tilen zasnoval povsem samostojno v čast letošnjemu kulturnemu prazniku in mladostni ljubezenski energiji, so se mladi predstavili z recitalom in plesom. Celotno prireditev je povezovala besedna zveza Ljubim te, ki je odmevala skozi simpatični preplet Prešernovih in sodobnih ljubezenskih izpovedi. Poleg Tilna so nastopili Sandra Fabjančič, Tina Gerjevič, Lovro Klanjšček, Matjaž Krmelj, Amathea Leskovec, Christian Pregl, Simon Roguljič, Lukas Tomič, Paula Trpkov in Samanta Vegelj, pri organizaciji pa so jim pomagali tudi Gregor Hotko, Timotej Kostrevc, Dorotea Pavlovič in Patricija Rudolf. Mladi so poželi bučen aplavz in vse čestitke tako s strani vrstnikov kot profesorjev, ki smo prijetno uživali med svojimi dijaki.

Za ETrŠ: Metka Galič

« Nazaj na seznam