Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Še danes možnost prijave na počitniška Likovna pripovedovanja

Objavljeno: Petek, 14.08.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
image007
JSKD OI Brežice obvešča, da je rok prijave na delavnico počitniška Likovna pripovedovanja, ki bo potekala v naslednjem tednu, podaljšan do 14. avgusta, tako da imajo zainteresirani otroci in mladina še danes možnost, da se prijavijo na delavnico.

Likovna delavnica bo potekala med 17. in 21. avgustom med 9.00 in 12.00. Mentorica mladih udeležencev med 8. in 15. letom starosti bo Ela Verstovšek Tanšek. Cena petdnevne delavnice je 20 €. Drug teden se bo odvijala tudi Poletna glasbena zgodba - vokalno-zborovska delavnica za otroke in mladino, ki jo bosta vodila mentorja Krištof Strnad in Simona Rožman Strnad. Delavnica bo potekala v Domu kulture vsak dan med 9.00 in 13.00.

JSKD OI Brežice poleg tega vabi na nekatere druge dogodke oz. ogled razstav. Že danes zvečer bo na Banovi domačiji v Artičah drugo srečanje v sklopu Večerov na Banovi domačiji, ki jih pripravlja KUD Oton Župančič Artiče in na katerem se bo s svojo poezijo predstavila Ernestina Rožman. Napovedujejo tudi že drugi poletni recital v parku pri Domu kulture Brežice, ki se bo odvil v petek, 21. avgusta, ob 20.00. Voditeljica literarnih branj bo Sara Dirnbek, ki je vodila tudi prvi recital v juliju. Za glasbeni recital bo poskrbela harfistka Sara Bajc. Omenjajo pa tudi še dve razstavi članov Društva likovnikov Brežice (DLB), ki sta na voljo za ogled, in sicer Alenka Venišnik v sklopu t. i. štafelajev pri Renati razstavlja svoje Zapise iz narave, devet članov DLB pa se v tokratni likovni vitrini predstavlja s keramično instalacijo Prostor - Zrak z naslovno temo Drevo. Razstava Venišnikove je postavljena v brežiški Kavarni, medtem ko si skupinsko razstavo lahko ogledate za steklom vitrin nekdanje trgovine Darila Don pri Občini Brežice.

R. R., vir: JSKD OI Brežice
« Nazaj na seznam